Dailes teātris kļuvis par Eiropas Teātru savienības biedru; plāno starptautiskas sadarbības

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Dailes teātris uzņemts Eiropas Teātru apvienībā (ETC – European Theatre Convention) un kļuvis par vienīgo no Baltijas teātriem, kas pārstāvēts organizācijā, informēja teātra pārstāvji.

Maija sākumā Prāgā, Čehijas Nacionālajā teātrī (Narodni Divadlo), notika ETC Ģenerālās asamblejas sapulce, kurā par galveno notikumu kļuva vēl nepieredzēti liels jauno dalībnieku skaits. Apvienībā tika uzņemti 10 jauni teātri, tostarp arī Dailes teātris. ETC nu jau pārstāv vairāk nekā 50 teātrus no 30 Eiropas valstīm. Vairāku Eiropas vadošo teātru vēlme pievienoties apvienībai liecina par vēlēšanos  sadarboties starptautiski un stiprināt kultūras kontaktus, norādīja Dailes teātrī.

"Pēdējo divu gadu laikā Dailes teātris ir mērķtiecīgi strādājis un panācis vairākas starptautiskas sadarbības, sasniedzot jaunu māksliniecisko un profesionālo līmeni. Dailes teātra pieredze starptautiska mēroga projektos ir palīdzējusi nodrošināt plašāku teātra atpazīstamību un iegūt ETC uzticību," uzsvēra teātra pārstāvji. Dailes teātra pilnvērtīga iekļaušanās Eiropas teātra pasaulē ir daļa no jaunās radošās vadības uzsāktā kursa, kas paredz Dailes teātra lomas un nozīmes paplašināšanos Viduseiropas un Ziemeļeiropas kontekstā.

Starp jaunajiem ETC biedriem ir divi Lielbritānijas teātri – Londonas "Young Vic" teātris un Karaliskais liceja teātris no Edinburgas. Apvienībai pievienojies arī Grieķijas Nacionālais teātris, Kosovas Nacionālais teātris, kā arī viens no slavenākajiem Ukrainas teātriem – Kijivas drāmas un komēdijas teātris Dnipro kreisajā krastā, kurš 1. jūnijā ar izrādi "Sliktie ceļi" viesosies arī Rīgā, Dailes teātrī. Jau esošo dalībnieku skaitā ir daudzi Eiropas vadošie teātri, piemēram – Vācu teātris Berlīnē, Grācas Nacionālais teātris, Vīnes "Volkstheater" un citi.

Dibināta 1988. gadā, Eiropas Teātru apvienība ir lielākais valstisko teātru tīkls Eiropā. Tā ir organizācija, kas atbalsta Eiropas teātru darbu un izceļ to kā nozīmīgu platformu dialoga un  demokrātijas veicināšanai, kā arī instrumentu, ar kura palīdzību uzrunāt mūsdienu mainīgo un daudzveidīgo sabiedrību.

Dailes teātris, tuvojoties sezonas noslēgumam, skatītājiem izrādīs šīs sezonas vērienīgākās, kritiķu visaugstāk vērtētās un skatītāju iecienītākās izrādes, tostarp Kijivas teātra viesizrādi "Sliktie ceļi", kas ir atzīta par pēdējo gadu labāko izrādi Ukrainā un guvusi starptautisku atzinību teātru festivālos. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti