Kultūras ziņas

Ziedoņa dzeja jauniešu interpretācijā

Kultūras ziņas

"World Jazz Festival" atklās Anna Marija Jopeka

Dailes teātris sāk jauno sezonu

Dailes teātris atklāj jauno sezonu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Ar tradicionālo teātra kolektīva kopsapulci un kopbildi 99. sezonu 26.jūlijā atklāja Dailes teātris. Tā mākslinieciskais vadītājs Dž.Dž.Džilindžers secināja, ka teātra kolektīvs jūtas spēka pilns un jaudīgs, bet direktors Andris Vītols paziņoja – sezonas laikā uzsvars tiks likts uz mūsdienu dramaturģijas klasiku.

Tāpat teātris ticis pie viena jauna, bet Latvijas teātra vidē labi zināma aktiera. Uz 99. sezonas atklāšanas sapulci Dailes teātra kolektīvs ieradās atpūties un iedvesmots. Kaut arī žūrija šogad nav bijusi pārāk dāsna pret Dailes teātri, izvirzot nominācijas Spēlmaņu nakts balvai, mākslinieciskais vadītājs Dž.Dž.Džilindžers apgalvoja – nekāda lejupslīde nav vērojama, gluži pretēji.

“Es uzskatu, ka mēs vairāk nomināciju esam pelnījuši, bet mēs ejam savu ceļu un esam baigā jauda. Ne velti kādai kritiķei pasprūk frāze, ka Dailes teātra lielākā problēma ir tā, ka viņi uzskata – viss kārtībā,” komentēja Dž. Dž. Džilindžers. “Mums ir viss kārtībā, un mēs, protams, redzam savas neveiksmes, izdarām secinājumus un turpinām attīstīties, bet tā jauda mums ir liela.”

Nākamās sezonas koncepciju teātra direktors Andris Vītols formulē īsi – klasika jaunās skaņās. Sezonas atklāšanas pirmizrāde būs Vedekinda “Lulū” iestudējums Džilindžera režijā. Titullomā Ilze Ķuzule-Skrastiņa.

“Es tikai ļoti ceru, ka varēšu atkal sevi palauzt, atkal būt citādāka, kas ne vienmēr ir viegli. Vienkārši jāmetas iekšā,” teica Ķuzule-Skrastiņa.

Nākamajā sezonā Dailē atkal strādās bulgāru režisors Aleksandrs Morfovs. Viņš iestudēs amerikāņu dramaturga Džeimsa Goldmena lugu “Lauva ziemā”. Laura Groza iestudēs Henrija Millera lugu “Salemas raganas”, bet pavasarī ieplānots Vasilija Sigareva “Kareņins” Džilindžera režijā ar Ģirtu Ķesteri titullomā.

“Mēs veidojam ne par spīti kādam teātrim, bet veidojam vienību, kas, neskatoties uz nomināciju daudzumu, kas ir niecīgs, tas ir ļoti perspektīvs vismaz tuvākos piecus gadus,” uzsvēra Ģirts Ķesteris.

Jaunajā sezonā Dailes teātrī arī viens jaunpienācējs – aktieris Andris Bulis.

“Man tas ir liels izaicinājums, kaut 14. sezona un spēlēts uz gandrīz visu teātru lielajām skatuvēm,” atzina Bulis.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti