Dailes teātrī top Bergmana darba «Laulības dzīves ainas» iestudējums

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Dailes teātrī top režisora Regnāra Vaivara izrāde „Laulības dzīves ainas”, kas veidota pēc Ingmara Bergmana darba motīviem, informē teātris.

Tā ir pasaka par laulības dzīvi divās daļās, un pirmizrāde ir paredzēta 20.maijā.

Reiz dzīvoja vīrs un sieva - Jūhans un Marianna, un viss viņiem bija. Viņš - zinātņu docents, viņa - advokāte. Inteliģenti, veiksmīgi un izskatās jaunāki par saviem gadiem. Arī viņu vecāki ir tādi paši. Tātad, veiksminieki jau otrajā paaudzē. Ir māja, ir mašīnas, un ir arī bērns.

Taču Jūhanam šķiet, ka viņš vēl nav pietiekami apliecinājies kā vīrietis, un tāpēc viņš aiziet pie jaunākas sievietes. Mariannas dzīve sabrūk. Pēc kāda laika Jūhans gan saprot, ka ir kļūdījies un vēl joprojām mīl Mariannu. Taču viņš vairs nesaprot, kā tālāk rīkoties. Tikmēr Marianna ir atguvusi pašlepnumu un neļauj lūgties pieņemt viņu atpakaļ.

Sākas ilgstošs šķiršanās process, kuru patiesībā nevēlas ne viens, ne otrs, tikai kaunas to atzīt. Paiet laiks, abi atkal ir veiksmīgi precējušies un satiekas jaunā statusā - šoreiz kā mīļākie.

Jūhana lomā būs Juris Žagars, Mariannu atveidos Ilze Ķuzule – Skrastiņa. Izrādē spēlēs arī Ģirts Ķesteris, Kristīne Nevarauska, Rēzija Kalniņa, Ieva Segliņa, Kaspars Zāle, Mirdza Martinsone, Anete Krasovska, Ieva Florence, Niklāvs Kurpnieks, Pauls Iklāvs, kā arī Anna Jansone un Elizabete Luīze Cukanova.

Radošajā komandā strādā scenogrāfs Reinis Suhanovs, kostīmu māksliniece Liene Dobrāja, horeogrāfe Renāte Kerda un gaismu mākslinieks Harijs Zālītis.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti