Aktrisei Baibai Indriksonei - 85!

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Pusapaļu jubileju 22. februārī svin cienījamā aktrise Baiba Indriksone. Bez viņas krogus meitas Lēnas tēla „Vella kalpos'' un leģendārās Olitas un Lāsmiņas lieliskajām balsīm „Limuzīnā Jāņu nakts krāsā” latviešu kino nav iedomājams.

Un aktrise aizvien ir uz skatuves. Viņai ir lomas gan Nacionālajā teātrī, gan operas namā. Un arī šodien, savas dzimšanas dienas vakarā, viņa strādā - piedalās Latvijas Nacionālā teātra izrādē “Pērs Gints”.

Savukārt 23. februārī plkst.17 Latvijas Kultūras akadēmijas Eduarda Smiļģa Teātra muzeja sarīkojumā „Viss ir tik vienkārši. Baibai Indriksonei – 85” tiksimies ar aktrisi un klausīsimies viņas stāstījumā par bagāto radošo mūžu, kurā ir spilgtas lomas teātrī, kino, televīzijā, radio un dažādās mākslinieces pašas veidotās dzejas kompozīcijās.

Aktrise Baiba Indriksone ir apveltīta ar vitālu spēku, sievišķību, profesionāla prieka dzirksti un neatslābstošu enerģiju. Jau sešdesmit piecus gadus viņa ir Nacionālā teātra aktrise, bet kino viņa debitēja vēl agrāk, jo 1949. gada filmā „Rainis” viņa atveidoja Ābelīti.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti