No meditatīva ritma līdz brīvībai mūzikā – teātra izrādes šonedēļ

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Šī nedēļa teātra cienītājiem piedāvā izrādes, kas ļauj gan izbaudīt meditatīvu pieredzi, gan pārdomāt digitālās vides ietekmi mākslā, gan uzzināt vai atcerēties par leģendāro grupas "Pērkons" koncertu Ogres estrādē 1985. gadā. Teātra notikumus šonedēļ iesaka "Teātra Vēstneša" galvenā redaktore Juta Ance Ķirķis.

No meditatīva ritma līdz brīvībai mūzikā – teātra izrādes šonedēļ
00:00 / 00:00
Lejuplādēt

Izrāde “Attālums starp mums” Ģertrūdes ielas teātrī
Izrāde “Attālums starp mums” Ģertrūdes ielas teātrī

"Attālums starp mums"

Ceturtdien, 20. aprīlī, iespējams noskatīties horeogrāfes Janas Jacukas izrādi "Attālums starp mums" Ģertrūdes ielas teātrī.

Darbā "Attālums starp mums" horeogrāfe Jana Jacuka pievēršas savstarpējo attiecību trauslumam, jūtu radītajai eiforijai un līdzatkarībai. Iepriekš Jana līdztekus kustībai daudz strādājusi ar tekstu, bet šoreiz galvenais medijs ir ķermenis. Izrādei cauri vijas sajūtu karuselis, diviem cilvēkiem tiecoties pēc tuvības un atkal attālinoties.

Izrāde ievelk meditatīvās, monotonās kustības radītajā ritmā, piedāvājot iespēju skatītājam doties savu personīgo pieredžu pārskatā. Izpildītāji Jana Jacuka un Marģers Vanags lielāko izrādes daļu ir praktiski neredzamas vielas saistīti.

Izrādes arī 11. un 13. maijā.

Izrāde "Rotkho"
Izrāde "Rotkho"

"Rotkho"

Dailes teātrī šonedēļ vēl pieejamas biļetes uz Lukaša Tvarkovska godalgoto izrādi "Rotkho".

Iedvesmojoties no Marka Rotko darbiem, režisors Lukašs Tvarkovskis radījis izrādi, kura cenšas izpētīt, ko nozīmē jaunā tendence mākslas darbus veidot digitālā vidē un nodrošināt ar blokķēžu tehnoloģiju.

Kāda nozīme ir mākslinieka darba autentiskumam un vai teātra mākslas nepastarpinātā pieredze ir kaut kas, kas ir pasargāts no šādiem tirgus principiem. Izrādei nav žanra – dramaturģija, režija, scenogrāfija un aktierspēle sintēzē ar tehnoloģiskajiem risinājumiem, kādus izmanto TV un kino, veido Latvijā unikālu mākslas notikumu. Izrāde un tās komanda saņēmusi "Spēlmaņu nakts" balvas nominācijās Gada lielās formas izrāde, Gada režisors – Lukašs Tvarkovskis, Gada vizuālā tēla autors – Fabjēns Ledē, Gada aktrise otrā plāna lomā – Vita Vārpiņa.

Tuvākās izrādes: 21., 22. un 23. aprīlī.

Izrāde “Mēs, roks, sekss un PSRS”
Izrāde “Mēs, roks, sekss un PSRS”

"Mēs, roks, sekss un PSRS"

Nākamās nedēļas sākumā Rīgā, Dailes teātrī, viesosies Valmieras Drāmas teātris ar Jāņa Znotiņa izrādi jauniešiem "Mēs, roks, sekss un PSRS".

Šis ir stāsts par jauniem cilvēkiem, kuri 1985. gadā piedzīvoja leģendāro grupas "Pērkons" koncertu Ogres estrādē un tam sekojošo vilciena izdemolēšanu. Trīs draugi – septiņpadsmitgadīgie Andrejs, Vizma un Uģis – klausās mūziku, cenšas atrast savu vietu dzīvē, risina attiecības viens ar otru, ar savām ģimenēm un komunistisko režīmu. Viņu alkas pēc neatkarības no vecāku un iepriekšējo paaudžu uzskatiem un kontroles sakrīt ar lielajām, kolektīvajām, gaisā jūtamajām alkām pēc pārmaiņām un brīvības. Izrādē skan arī "Pērkona" mūzika, katrai dziesmai kļūstot par nozīmīgu daļu no stāsta.

Izrāde jauniešiem, kuri grib uzzināt, kā tas bija, un tiem, kuri to piedzīvojuši paši. Izrāde "Spēlmaņu nakts" LSM.lv skatītāju balsojumā ieguva balvu kategorijā "Gada izrāde".

Tuvākās izrādes: 20., 21. un 22. aprīlī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti