Kultūras ziņas

Papildus valsts finansējums kultūras profesionāļu atalgojumam

Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

Dailes teātrim jauni sadarbības partneri

Dailes teātrim jauni sadarbības partneri – ikgadējo budžetu papildinās par 200 000 eiro

Par Dailes teātra patronu ir kļuvusi "Rietumu banka". 18. oktobrī teātrī tika parakstīts sadarbības līgums starp "Rietumu banku" un Dailes teātri, paredzot, ka ik gadu ar bankas finansējumu teātra vērienīgāko jauniestudējumu budžets tiks papildināts par 100 000 eiro. Savukārt, lai piesaistītu darbam Dailes teātrī augstākās raudzes profesionāļus no Eiropas, kā arī atbalstītu Dailes teātra esošo un potenciālo darbinieku apmācības Latvijā un ārvalstīs, teātris ir uzsācis sadarbību ar "Rietumu bankas" dibināto labdarības fondu "Nākotnes atbalsta fonds", kas ik gadu šim nolūkam teātrim ziedos 100 000 eiro.

Dailes teātra valdes loceklis Juris Žagars skaidroja, kam piesaistītie līdzekļi paredzēti: "Pirmkārt, mēs tērēsim vērienīgiem iestudējumiem ar starptautiskām komandām, kas nekad nav vienkārši un nekad nav lēti. Otra pozīcija – mēs tērēsim mūsu esošo un potenciālo darbinieku apmācībām, izglītībai, treniņiem gan šeit uz vietas, gan ārzemēs, gan arī dodot viņiem iespēju strādāt ar pasaules līmeņa augstākās raudzes teātra profesionāļiem.

Treškārt mēs centīsimies katru gadu atjaunot mūsu ikonisko Dailes teātra modernisma arhitektūras interjera priekšmetu kolekciju."

Pateicoties papildu finanšu atbalstam, Dailes teātris arī nākotnē turpinās sadarboties ar starptautisku projektu radošajām komandām. Iestudējumu skaitu sezonā tas gan nemainīs, bet būs iespēja radīt ko vērienīgāku. No pieciem iestudējumiem Lielajā zālē vismaz divus iecerēts veidot, piesaistot viesrežisorus. Teātra nākotnes repertuāru iecerēts papildināt arī ar muzikāliem jauniestudējumiem.

"Muzikālās izrādes ir arī naudietilpīgākās izrādes, lai viņas būtu tiešām krāšņas un iespaidīgas. Un man ir prieks, ka jau nākamgad ziemā mēs varēsim parādīt "Meža gulbjus" jaunā režisora Klāva Meļļa režijā. Un ir arī tālejošāki plāni, un esam veikuši sagatavošanās darbus Bernstaina "Kandidam"," pastāstīja Dailes teātra muzikālās daļas vadītājs Juris Vaivods.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti