Kultūras ziņas

Nacionālā teātra direktors izgaismo "skeletus"

Kultūras ziņas

(Zīmju valodā). Kultūras ziņas

Vaidas Voveres mūzikas un dzejas noskaņas

Mazliet mulsinoši, mazliet bēdīgi. Pieaugšanas stāsts mākslinieces Vaidas Voveres koncertā

"Es ticu, ka cilvēkos ir vairāk ko mīlēt, nekā ko nīst." Šo par savu moto izvēlējusies jaunā māksliniece Vaida Vovere – dziedātāja, komponiste un dzejniece. Ar savu autorprogrammu viņa atklāja sajūtas un noskaņas, kas aktuālas jauna cilvēka pieaugšanas ceļā, un tas izvērtās par sirdssiltu ceturtdienas vakaru Pārdaugavā.

Ojāra Vācieša muzeja telpas ceturtdienas, 17. augusta, vakarā pārņēmusi silta un sirsnīga atmosfēra. Ar sevi iepazīstina Vaida Vovere. Viņu esam redzējuši Rīgas Doma kora skolas mūzikla "Pūt, vējiņi!" iestudējumā, bet koncertā "Vārsmas" māksliniece ļauj ieraudzīt sevi arī kā komponisti un dzejnieci.

"Es esmu nonākusi pie secinājuma, ka viss ir viens, un tad, kā es varu pastāstīt stāstus, kā es varu izteikties, tad es to vienkārši daru, vai tas ir dziedot, vai tas ir rakstot vai dzejojot," stāsta māksliniece.

"Es teiktu, ka sākotnēji noteikti ir kaut kāds jautrs akords, ko es atrodu, uz klavierēm uzspiežot kaut ko, un tad dzeja, man liekas, atnāk pati.

Ļoti bieži arī visa dziesma atnāk pati – gan tas ir bijis caur iepriekšējām pieredzēm, gan tas ir bijis, kad ir kaut kas pilnīgi tāds, ko es nevaru izskaidrot, kā tas pie manis ir nokļuvis, bet tas vienkārši ir nokļuvis."

Dzeja ir personiska un tieša, tā atklāj pagrieziena punktus, kas nāk jauna cilvēka attīstības un pieaugšanas ceļā. Muzikāli balansējot starp dziesminieku un muzikālā teātra žanru, Vaida Vovere patiesi un nesamāksloti uzrunā klausītājus.

"Šis koncerts, kur tas viss ir kaut kas no manis nācis, ir mazliet mulsinoši, ir mazliet bailīgi, jo es saprotu, cik daudz tas ir kaut kas man ļoti personīgs un tuvs, un reizēm tāds pat sāpīgs, reizēm tāds intīms, un tāpēc reizēm ir tāds mazais baiļu mirklītis, bet ir arī ļoti patīkami redzēt, ka cilvēki tevi sadzird," stāsta Vaida Vovere.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti