FOTO: Jaunā Rīgas teātra ēku kompleksā pabeigtas abas «black box» zāles

Jaunā Rīgas teātra (JRT) ēku kompleksā ir pabeigtas abas jaunās "black box" zāles. Savukārt Lāčplēša ielas pusē ir atsegta teātra ēkas restaurētā fasāde, informē VAS "Valsts nekustamie īpašumi" valdes priekšsēdētājs Renārs Griškevičs.

"Esam apņēmības pilni darīt visu, kas no mums atkarīgs, lai JRT jau nākamā gada pirmajos mēnešos varētu atgriezties savās mājās un iepazīt jaunās iespējas, ko sniedz modernais teātra aprīkojums. Augustā notikušajā uzraudzības komitejas sēdē pilnsabiedrība "SBSC" mums apliecināja, ka uzņēmumam nav problēmu ar apgrozāmajiem līdzekļiem darbu pabeigšanai un nav būtisku risku, kas varētu kavēt projekta pabeigšanu plānotajos termiņos," stāsta Griškevičs.

"Black box" zālēm raksturīgo "nekurienes" sajūtu JRT nodrošina neitrālas betona pelēkas sienas, melni griesti un grīdas. Savukārt abu zāļu gaismas un skaņas sistēmas, to digitālais un analogais vadības tīkls ir veidots tā, lai brīvi varētu mainīt konfigurāciju atbilstoši konkrētā uzveduma vajadzībām.

Lielajā "black box" zālē ir paredzētas 240 skatītāju vietas, bet mazajā – 100 sēdvietas. "Rīgas krēslu fabrikā" tapušie krēsli ir īpaši pielāgoti konkrētajai zālei, tāpat ir izstrādāts īpašs risinājums ugunsdrošības prasību izpildei.

Patlaban JRT ēku kompleksā ir paveikti aptuveni 84% būvdarbu, tostarp ir izbūvēti inženiersistēmu tīkli, iemontēti lifti, veiksmīgi noslēgušās dažādas tehniskās pārbaudes.  Ēkās tiek veikti pēdējie iekšdarbi, kā arī notiek gatavošanās septembrī paredzētajai ugunsdrošības sistēmu pārbaudei.

VNĪ arī uzsvēra: "JRT ēku kompleksa rekonstrukcija un pārbūve ir unikāls, sarežģīts un vienlaikus arī dzīvs projekts: blīvā pilsētas apbūvē, Rīgas vēsturiskajā centrā teju divtik tiek palielināts ēkas apjoms ar sarežģītu pazemes konstrukciju izbūvi."

VNĪ un pilnsabiedrības "SBSC" ("Skonto Būve" un "Skonto Construction") martā noslēgtā vienošanās paredz Jaunā Rīgas teātra (JRT) ēku kompleksa nodošanu ekspluatācijā līdz 2023. gada nogalei. Ēku kompleksam pilnībā jābūt nodotai VNĪ nākamā gada janvārī, kas ļaus JRT jau nākamā gada sākumā uzsākt pārcelšanos uz Lāčplēša ielu 25.

JRT ēku kompleksa rekonstrukcija un pārbūve notiek atbilstoši arhitektes Zaigas Gailes iecerei un projektam.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti