Kultūras ziņas

Cik pieejami ir kultūras mantojuma objekti?

Kultūras ziņas

(Zīmju valodā). Kultūras ziņas

Baleta festivāls iziet ārpus Rīgas

Oktobrī gaidāmo Baltijas baleta festivālu varēs piedzīvot arī ārpus Rīgas

Vairāku mēnešu garumā, sākot no oktobra, Latvijā norisināsies 28. Starptautiskais Baltijas baleta festivāls. Tā rīkotāji sola plašu programmu, kurā ietverti kino seansi, Portugāles un Itālijas laikmetīgās dejas trupu viesošanās, kā arī koncerts ar izcilākajiem baleta solistiem no visām Baltijas valstīm.

Līdzīgi kā citus gadus, arī šogad Starptautiskais Baltijas baleta festivāls programmu pakārtojis devīzei "No klasikas līdz avangardam". Pasākumi, kino seansi, koncerti un izrādes šoreiz būs skatāmas arī ārpus Rīgas – Preiļos, Rēzeknē un Cēsīs. Festivāla centrālais notikums – itāļu dejas kompānijas "eVolution Dance Theater" izrāde "Blu Infinito". Tas būs dejas, akrobātikas un tehnoloģiju savienojums.

"Tā būs fantāzija, fantastika par to, kas notiek okeāna dzelmē. Ko mēs neredzam, ko mēs nezinām, bet dejotāji to var brīnišķīgi parādīt, un mūsu jaunās tehnoloģijas ir spējīgas uz daudz ko," atklāj festivāla direktore Lita Beiris.

Festivāla programmā iekļauta arī laikmetīgās dejas apvienības "Correr o Fado" uzstāšanās, kas sola lauzt tradicionālo veidu, kā sajust fado. Programmā iekļauts arī Latvijas baleta leģendas Janīnas Pankrates simtgadei veltīts koncerts.

Nākamā gada janvārī festivālu noslēgs starpvalstu dejas projekts "Baltijas baleta tandēms", kurā uz vienas skatuves pirmo reizi būs baleta zvaigznes no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Ukrainas teātriem.

Latvijas Nacionālā baleta mākslinieciskais vadītājs Aivars Leimanis stāsta: "Mēs gribam parādīt katrs, ko pēdējos gados ir iestudējis. Igauņi iestudējuši Lefāru, lietuvieši Makgregoru, mēs savukārt Aštonu. Protams, mūžīgā klasika, pēc kā var spriest arī par trupas tehnisko līmeni."

 28. Starptautiskais Baleta festivāls Latvijā norisināsies no šī gada oktobra līdz nākamā gada janvārim.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti