VIDEO: Deju kolektīvs «Raksti» atgādina par latviešu svētku tradīcijām

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Ogres novada Kultūra centra vidējās paaudzes deju kolektīvs “Raksti”, pavasara saulgriežus jeb Lielu dienu gaidot, radījis video, kurā atgādina par latviešu svētku tradīcijām un sveic pavasara atnākšanu.

Kā informēja kolektīva pārstāvji, video aktualizē senlatviešu gadskārtu tradīcijas, ko mūsu senču piekopuši, lai veicinātu labestību un atvairītu ļaunumu, paustu pateicību par iegūto un sasniegto, kā arī nodrošinātu auglību un labu ražu, saņemtu Dieva svētību, atspoguļotu gadalaikam raksturīgos apstākļus un vajadzības ļaužu dzīvē.

Ideju par video projektu, kurā tiktu parādītas dažādas saulgriežu svinēšanas paražas, deju kolektīva “Raksti” vadītāja Tamāra Ļisovcova auklējusi jau gadiem un, pateicoties dejotāju entuziasmam, radošumam un degsmei, ideja īstenojusies radot jau otro video par latviešu svētku tradīcijām, norādīja kolektīva pārstāvji.

“Pielāgojoties šim laikam un attālinātā darba procesam, man radās doma, ka mēs taču kaut ko tādu varētu. Šis ir mūsu kopīgi izlolots darbs, kurā katrs “Rakstu” dalībnieks ir nācis ar savām idejām, padomiem un nopietni piegājis visam procesam.

Mēs vēlējāmies izzināt, izpētīt un parādīt cilvēkiem, kā svētkus svinējuši mūsu senči un cik daudzveidīgas var būt Lieldienu svinēšanas tradīcijas,”

stāstot par video tapšanu, atklāja Tamāra Ļisovcova. Kolektīvs plāno iesākto projektu turpināt, radot video par visām četrām gadskārtām.  

Galvenajās lomās iejutušies paši dejotāji, scenāriju veidoja “Raksti” dejotāja Agrita Kaužena, savukārt tekstu ierunājis Ogres Teātra režisors Jānis Kaijaks.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti