Lietišķās mākslas studija «Bārbele» aicina uz 50 gadu jubilejas izstādi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Kultūras un tautas mākslas centrā “Ritums” no 12. oktobra ir apskatāma Tautas lietišķās mākslas studijas “Bārbele” 50 darba gadu jubilejas izstāde “Sēdinām tos 50 tamborētos ratos”, informēja tautas mākslas centra pārstāvji. "Bārbeles" vadītāja atgādina - jaunas dalībnieces vienmēr tiek laipni gaidītas!

Ceļš no izstādes uz izstādi, tēlaini izsakoties, ir kā brauciens, kurā jāiepazīst jaunas lietas, jāseko laikam, tomēr vienmēr ņemot līdzi pārbaudītas vērtības, kuras, strādājot tekstilrokdarbus, ir neizsmeļamas.

Šoreiz meistares piedāvā divas galvenās tēmas – mainīgo un pārmantoto –  apģērbus un aksesuārus, kā arī tradicionālos rokdarbus – rakstainus dūraiņus, zeķes, linu dvieļu mežģīnes un tautas tērpu sastāvdaļas.

Studijas dalībnieces darbus ar mīlestību veido savai ģimenei un valstij. Studijas vadītāja Dagmāra Prīberga saka: “Šogad Latvijā svinam politisko simtgadi, bet studija svin latviešu tradicionālās kultūras un amatu prasmju svētkus, kas ir daudz, daudz senāki. Studijā “Bārbele” ir iespējams apgūt dažādas rokdarbu tehnikas, izveidotie darbi ik gadu tiek reprezentēti dažādās izstādēs ne tikai Rīgā, bet arī citur Latvijā. 

Iedzīvotāji, apskatot skaistos un smalkos izstāžu darbus, izrāda interesi, lai paši apgūtu kādu no rokdarbu prasmēm. 

Studijā vienmēr gaida jaunas dalībnieces, jo interese sabiedrībā pastāv, tikai reizēm ir pārāk maz informācijas, ka šādas studijas joprojām eksistē un tajās var darboties.”

Izstāde apskatāma katru dienu no plkst. 11.00 līdz 17.00, kultūras un tautas mākslas centrs “Ritums” atrodas Rīgā, Jaunielā 29A. 
 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti