Vokālā grupa «Putni», Kaspars Zemītis un Andrē Santošs aicina uz adventes koncertiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Koncertprogrammā „Brīnumu laiks” sieviešu vokālā grupa „Putni” satikusies ar diviem izciliem ģitāristiem – Kasparu Zemīti un vienu no ievērojamākajiem portugāļu ģitāristiem, Lisabonas ģitāru kvarteta dalībnieku Andrē Santošu. Programmā paša Andrē Santoša kompozīcijas un latviešu autoru skaņdarbi adventes laika noskaņās.

Koncertā skanēs gan skaņdarbi ģitārai, gan Andrē Santoša cikls „Sešas dziesmas sieviešu ansamblim”, kur muzikāli atjautīgi apdarinātas portugāļu tautas melodijas, savijoties ilgām, dienvidnieciskai smeldzei un rotaļīgumam. Kā arī latviešu autori ar Kaspara Zemīša Ziemassvētku dziesmas apdari „Kas ir šis bērns”, Silvijas Silavas sirsnīgās meldijas un Mārītes Dombrovskas pirmatskaņojums – dramatiski krāšņa kompozīcija „Nāc, Dieva dēls”.

Koncertos 5. decembrī plkst. 19.00 Doles Tautas namā un 7. decembrī plkst. 19.00 Berģu Kultūras namā biļetes pieejamas “Biļešu paradīze” tirdzniecības vietās. Koncertā Rīgā 10. decembrī plkst. 17.00 Vecajā Sv. Ģertrūdes baznīcā – ieeja brīva.

Andrē Santošs
Andrē Santošs

Andrē Santošs ir portugāļu ģitārists, komponists, kurš pazīstams kā īpaši izcils fado mūzikas izpildītājs. Viņa radošo interešu lokā ir flamenko, portugāļu un klezmeru mūzika. Andrē uzstājies ar teju visiem ievērojamākajiem portugāļu mūziķiem, kā arī apceļojis pasauli ar citiem solo māksliniekiem un grupām. Viņa opusi zināmāko portugāļu mūziķu izpildījumā piedzīvojuši atskaņojumus daudzās pasaules valstīs, sākot no ASV līdz Ķīnai.


 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti