Koncerti

"Mīlestība ir". Guntara Rača autorvakars

Koncerti

VIII Ziemeļu un Baltijas valstu Dziesmu svētki. Diriģenta Imanta Kokara piemiņas koncerts

VEF JAZZ CLUB. Džeza dziedātāja Inga Bērziņa un pianists Tuomo Uusitalo

VIDEO: Ingas Bērziņas «Sievietes sapņi» koncertā no VEF Kultūras pils

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Sasapņojos par īstu vakaru džeza klubā – tik ļoti sagribējās pasēdēt pie galdiņa ar draugiem, klausīties īstu džezu ar balsu murdoņu un slāpētu glāžu šķindoņu fonā, gribējās ieelpot mazliet smagnēju kluba gaisu, kurā sajaucas draugu un svešinieku enerģijas vienā jūklī. Par to visu domāju, kad, zvilnot savās mājās uz nodiluša dīvāna, klausos Ingas Bērziņas džeza kompozīcijās VEF Kultūras pils džeza kluba improvizētajā koncertā.

Koncerts ierakstīts uz lielas, tukšas skatuves ar kafejnīcas galdiņiem un tukšu zāli fonā. Tikai kafejnīcā nav ļaužu, sabiedrība vēl nav ieradusies, kaut kur kavējas. Bet noteikti būs, cilvēki atnāks, tik jāpagaida…

Vēl es iedomājos par sievietes neatkarību. Par drosmi. Par pieticību. Par pareizo vai nepareizo ceļu, kāds būtu jāiet.

Apjēdzu, cik Inga Bērziņa ir drosmīga dziedātāja, jo nav viegli stāties pretī pilnīgi tukšai zālei, un cik viņa ir drosmīga sieviete, jo nav viegli dziedāt par sievietes izjūtām tik dažādos aspektos.

Atklāti, brīvi un nevairojot sterotipisko dziesmiņu tekstus, kādi parasti dzīvo popmūzikā. Dziesmu tekstiem Inga izvēlējusies Daces Micānes-Zālītes dzejoļus.

Bērziņas oriģinālmūzikas albumā ietvertais dziesmu cikls “Sievietes sapņi” ir dziļa, noslēpumaina, brīžiem gaišu, brīžiem tumšu ūdeņu pasaule, kurā var iegremdēties un pašapliecināties. Rezignēts albums, kurā jebkura sieviete var satikt sevi bez obligātiem sabiedrības uzstīvētiem pieprasījumiem, kādai būtu jābūt vai kā būtu pareizi. Viegli, nepiespiesti un reizē īsti, patiesi bez jebkādas uzspēles. Tagad viņas vairāku dziesmu audiovizuālie ieraksti no VEF Kultūras pils ļauj baudīt Ingas dziedājumu vēl vairāk klātienē un tuvumā, pateicoties lieliskam filmējumam, bet izvēlēto dziesmu noskaņojums ļoti labi atbilst šim īpatnējam laikam.

Vēl Inga Bērziņa pirms koncerta saka, ka šajā ierakstā viņa meklē saskanīgas attiecības – it īpaši attiecības ar sevi un savām dažādajām identitātēm. Tas ļoti uzrunā.

Džeza koncertu var skatīt sabiedrisko mediju portālā LSM.lv un Replay.lv , sākot no 14. maija pulksten 20.00.

“VEF Jazz Club” 

“VEF Jazz Club” koncertu cikls kā tradīcija tika aizsākta 2018. gadā. VEF džeza mūzikas frekvencē koncerti notiek gan pils Lielajā zālē, gan kluba atmosfērā uz Lielās zāles skatuves, gan vestibilā, kā arī Kamerzālē.

Katru gadu klausītājiem tiek piedāvāti seši līdz astoņi koncerti, kas aptver visdažādākos džeza mūzikas stilus un izpildītāju sastāvus. Nu šiem klātienes koncertiem tiek pievienoti īpaši veidotie koncertieraksti.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti