Rīta Panorāma

Valdis Birkavs Rīta Panorāmas studijā

Rīta Panorāma

Vai krīzi Ukrainā iespējams atrisināt diplomātiskā ceļā?

Studijā «Lielās mūzikas balvas 2013» žurijas loceklis Andris Vecumnieks

Vecumnieks: Frinberga ir devusi ieguldījumu mūsdienu slavenajiem Latvijas solistiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Liriskais soprāns Regīna Frinberga, kas saņems „Lielās mūzikas balvu 2013” par mūža ieguldījumu Latvijas mūzikā, ir devusi lielu ieguldījumu Latvijas mūzikas attīstībā un pašreiz slavenajos Latvijas solistos.

Tā intervijā LTV „Rīta Panorāma” sacīja „Lielās mūzikas balvas 2013” žūrijas loceklis Andris Vecumnieks.

Viņš uzsvēra, ka Latvijas kultūrā mēdz aizmirst personības, kas bija slavenas ne tikai pirms 30 vai 20, bet pat 10 gadiem. Tieši balvu par mūža ieguldījumu ir bijis piešķirt visgrūtāk, jo Latvijas kultūrā ir daudz šīs balvas cienīgu mākslinieku. Frinberga ir bijusi ne tikai augstas klases soliste, bet arī vokālā pedagoģe, tādējādi stiprinot Latvijas dziedāšanas tradīcijas.

Vecumnieks atzina, ka balva māksliniekiem ir jau iekļūšana nominantu pulkā, jo konkrēta uzvarētāja noteikšana ir loterija.

Žūrijai ir jāaptver neaptveramais (..) [Pie] mums koncerta organizatoriem parasti patīk piektdienu vakaros sarīkot četrus, piecus koncertus,” teica „Lielās mūzikas balvas 2013” žūrijas loceklis.

Lielā mūzikas balva (LMB) ir augstākais Latvijas valsts apbalvojums mūzikā un šogad tā notiks 21. reizi. 1993. gadā Latvijas Republikas Kultūras ministrija pēc toreizējā kultūras ministra Raimonda Paula iniciatīvas pieņēma lēmumu ik gadu izcilākos sasniegumus mūsu valsts mūzikas dzīvē godināt ar speciālu balvu. Aizsākās tradīcija, kas izveidojusies gan par pašu mūziķu, gan mūzikas cienītāju īpaši gaidītu notikumu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti