Kultūras ziņas

Mūzikas akadēmija apbalvo savus izcilniekus

Kultūras ziņas

"Ugunsgrēki" Dailes teātrī

Ziemas mūzikas festivāls Valmierā

Valmierā skan Ziemas mūzikas festivāls

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Valmierā sācies 24. Starptautiskais Ziemas mūzikas festivāls, kura ierosinātāja ir leģendārā pianiste Jautrīte Putniņa. Šis tradicionālais Valmieras mūzikas skolas rīkotais pasākums līdz svētdienai, 11.janvārim, ļaus baudīt gan vietējo, gan citu Latvijas mūzikas skolu audzēkņu, absolventu, un profesionālu mūziķu sniegumu septiņos dažādos koncertos.

Tradīcija Valmierā ir ne tikai pats Ziemas mūzikas festivāls, bet arī iespēja dzirdēt spēlējam tā idejas autori, pianisti Jautrīti Putniņu. Šoreiz viņas sniegumu varēja baudīt festivāla atklāšanas koncertā 8.janvārī. Kā vērtē pasākuma rīkotāji, tieši iespēja mūzikas skolu audzēkņiem piedalīties kopīgos koncertos ar jau atzītiem māksliniekiem ir viena no festivāla vērtībām.

"Viņi viens otru dzird. Ja kāds profesionāls mūziķis paklausās mazo un pēc tam paspiež viņam roku, tad tas viņam uz visu dzīvi paliek, viņš arī grib censties, tāpat mācīties un kļūt par lielu mūziķi," saka Valmieras mūzikas skolas direktors Aivars Cepītis.

Atklāšanas koncertā līdz ar vairākiem Valmieras mūzikas skolas kolektīviem - diviem koriem, pūtēju orķestri, kokļu ansambli un stīgu orķestri - bija uzaicināti piedalīties arī divi skolas absolventi, kuri šobrīd mūziku mācās jau profesionālā līmenī.

Kristaps Ivanovs Rīgas Doma kora skolā apgūst kordiriģēšanu un akadēmisko dziedāšanu. Viņš norāda - festivālā piedalījies daudzreiz un tas allaž bijis īpašs notikums. "Šeit piedalās ļoti laba līmeņa mūziķi, tiešām - absolbventi visi ir ļoti, ļoti labi, kas šeit uzstājas. Valmieras mūzikas skolai vispār kā tādai ir ļoti, ļoti labs līmenis," uzsver Kristaps Ivanovs.

Šī gada Ziemas mūzikas festivālā būs iespēja dzirdēt arī solistus Intaru Busuli, Kristīni Prauliņu, spēlēs Latvijas Radio bigbends, "Kremerata Baltica" stīgu kvartets, bigbends no Tartu Igaunijā, būs arī tradicionālais nakts koncerts džeza noskaņās.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti