Valkā ieskandina Jāņa Cimzes 200.jubilejas gadu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Valkas pilsētas kultūras namā otrdien sāksies izcilā pedagoga, tautasdziesmu vācēja un latviešu kora mūzikas pamatlicēja Jāņa Cimzes 200. jubilejas gada ieskandināšana ar Latvijas Radio kora koncertu. Koncerta programmā skanēs Jāņa Cimzes apdares un latviešu komponistu kora dziesmas.

Visu 2014.gadu Valkā norisināsies kultūras pasākumi, kuros varēs piedalīties gan lieli, gan mazi.

„Mēs mēģinām iepīt visur iekšā Jāni Cimzi - tas nav viens darbs, tas ir gan izglītības, skolas, muzeja pasākums. Mums arī top vaska Jānis Cimze, ko veido tēlnieks Kārlis Alainis, nauda ir saziedota priekš pasākumiem labdarības tirgū. Uz maija beigām, kad šeit būs lielā Dziesmu diena, tad arī Jānis Cimze mūs sveicinās no sava rakstāmgalda," stāsta Valkas kultūras darba organizatore Līga Lāne.

Jubilejai par godu valcēnieši sadarbībā ar Latvijas Nacionālo kultūras centru rīko Latvijas profesionālās ievirzes mākslas skolu audzēkņu vizuālo darbu konkursu „Jāņa Cimzes Dziesmu rota". Konkursa mērķis – rosināt bērnu un jauniešu interesi par latviešu tautasdziesmām un tautasdziesmu apdarēm, apzināt savas nacionālās kultūras bagātības un iepazīt Jāņa Cimzes muzikālo mantojumu, veicināt bērnu un jauniešu radošu pašizpausmi. Konkursa uzdevums ir vizuāli interpretēt brīvi izvēlētu Cimzes tautasdziesmas apdari.

Bet Latvijas Nacionālais kultūras centrs (LNKC) konkursam „Jaunā dziesmu rota" aicina iesniegt latviešu tautasdziesmu apdares amatieru kora a cappella izpildījumam. Konkursa mērķis ir radīt jaunas tautasdziesmu apdares iekļaušanai Latvijas amatieru koru repertuārā un Vispārējo latviešu Dziesmu un deju svētku koprepertuārā.

UNESCO Ģenerālās konferences 37. sesijā Jāņa Cimzes piemiņas diena tika iekļauta UNESCO svinamo dienu kalendārā 2014.-2015. gadam, un Latvijas Radio kora koncerts Valkā būs pirmais jubilejas gadam veltītais kultūras notikums.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti