Tiešsaistē klausāmas aizvadītā festivāla «Rīga Jūrmala» meistarklases

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Šī gada vasarā mūzikas festivāla "Rīga Jūrmala" ietvaros un sadarbībā ar Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmiju (JVLMA) norisinājās festivāla izglītības programmas – "Rīga Jūrmala" akadēmijas –  meistarklases, kas tagad pieejamas tiešsaistē ikvienam interesentam, informēja festivāla pārstāvji.

Meistarklasēs piedalījās jaunie mūzikas talanti no Baltijas valstīm un pianists Andrāšs Šifs, čellists Miša Maiskis, soprāns Renē Fleminga un pianisti Leifs Ūve Annsnēss un Jefims Bronfmans, kuri uzstājās uz festivāla "Rīga Jūrmala" skatuvēm Dzintaru koncertzālē un Lielajā Ģildē.

Visu meistarklašu video ieraksti pieejami festivāla mājaslapā.

Aizvadītās festivāla sezonas laikā tiešsaistes meistarklasēs piedalījušies 104 studenti no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas.

"Atskatoties uz šo vasaru, ir liels prieks un gandarījums, ka varējām šāda līmeņa meistarklases noorganizēt tepat Rīgā. Tā bija patiesi vērtīga un nozīmīga pieredze studentiem ne vien tāpēc, ka šie bija pirmie šāda veida izglītības pasākumi, kuri varēja notikt klātienē pēc ilgākas pauzes pandēmijas dēļ, bet arī tāpēc, ka strādāt individuālā nodarbībā ar šāda līmeņa pasaules māksliniekiem ir reta iespēja," pastāstīja Toms Ostrovskis, "Rīga Jūrmala" akadēmijas direktors un JVLMA Klavieru katedras asociētais profesors un Izpildītājmākslas nodaļas vadītājs.

"Jaunajiem māksliniekiem, kuri, cerams, jau tuvā nākotnē uzstāsies uz šī un līdzīgu festivālu skatuvēm, piedalīties pasaules slavu guvušu mākslinieku meistarklasēs ir unikāla iespēja. Tāpat tā ir arī iespēja festivāla apmeklētājiem, kuri publiskajās meistarklasēs klātienē var piedalīties un vērot šo klasiskās mūzikas meistaru dialogu ar jaunajiem talantiem," uzsvēra mūzikas festivāla "Rīga Jūrmala" mākslinieciskais vadītājs Martins Engstrēms.

Plānots, ka jaunās festivāla "Rīga Jūrmala" sezonas koncertprogrammas un akadēmijas norise tiks izziņota jau 2021. gada nogalē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti