Čikāgas Simfoniskā orķestra mūziķi un pianists Jefims Bronfmans vadīs «Rīga Jūrmala» meistarklases

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

“Rīga Jūrmala” izglītības programmai atsākot aktīvu meistarklašu sezonu, festivāls izziņo pirmās šī gada pavasara meistarklases Čikāgas Simfoniskā orķestra mūziķu un pianista Jefima Bronfmana vadībā.

Festivāla “Rīga Jūrmala” organizatori paziņojumā medijiem informēja, ka līdzās meistarklasēm, kuras jau notiek Bavārijas Radio Simfoniskā un Karaliskā “Concertgebouw” orķestru mūziķu vadībā, jaunie mākslinieki no Latvijas un Baltijas valstīm varēs izkopt savu talantu arī, sadarbojoties ar Čikāgas Simfoniskā orķestra mūziķiem, baritonu Bendžaminu Aplu (Benjamin Appl), kurš Jūrmalā uzstājās festivāla pirmajā sezonā, un mecosoprānu Alisi Kūtu (Alice Coote). Jaunajiem pianistiem būs iespēja apgūt meistarību pie slavenā amerikāņu-izraēliešu izcelsmes pianista Jefima  Bronfmana (Yefim Bronfman).

Jefims Bronfmans
Jefims Bronfmans

“Līdzīgi kā citas nozares, arī mūzikas un kultūras nozare smagi cieš no pandēmijas radītajām sekām, taču izglītības pieejamība un formu dažādība, manuprāt, ļaus šo periodu pārdzīvot gan jaunajiem mūziķiem – studentiem, gan arī docētājiem,” sacīja “Rīga Jūrmala” akadēmijas direktors un JVLMA Klavieru katedras asociētais profesors un Izpildītājmākslas nodaļas vadītājs Toms Ostrovskis. “Festivāla izglītības iniciatīva uzņem jaunus apgriezienus un, nu, jau mums izdevies meistarklasēm piesaistīt arī tāda kalibra māksliniekus, kā Jefims Bronfmans, kas liecina gan par kopējo projekta kvalitāti un pieprasījumu, gan arī par mūziķu vēlmi turpināt meklēt jaunus muzicēšanas un pedagoģiskā darba formātus.”

Tuvākā meistarklase plānota 27. janvārī, piedaloties baritonam Bendžaminam Aplam. Taču februārī programma turpināsies Karaliskā “Concertgebouw” orķestra mūziķu kontrabasista Dominika Seldis (Dominic Seldis, 24.02.), čellista Gregora Horša (Gregor Horsch, 26.02) un flautistes Emīlijas Beinones (Emily Beynon) vadībā. Savukārt šī gada martā meistarklases pasniegs dziedātāja Alise Kūta un pianists Jefims Bronfmans.

Tiešsaistes meistarklasēm var sekot “Rīga Jūrmala” akadēmijas “Facebook” lapā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti