Kultūra

Marina Rebeka: Valdonīgās Marijas Stjuartes tēlu atveidot man būs interesanti

Kultūra

Jaunpiebalgas "Lielkrūzēs" uz ikgadējo saietu pulcēsies Latvijas dziesminieki

Tango un basku mūzika akordeona skaņās Daugavpilī ievada jau ceturto "Muzikālo augustu"

Tango un basku mūzika akordeona skaņās Daugavpilī ievada jau ceturto «Muzikālo augustu»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Ar tango  un basku mūziku akordeona izpildījumā ceturtdien, 4.augustā, Daugavpilī skanējumu sāk pasākums – „Muzikālais augusts”.

Jau ceturto gadu ik ceturtdienu pilsētas parkos, teātrī un uz lielās Vienības nama koncertzāles skatuves ieskanas mūzika. Šogad skatuves piepildīs mūziķi no sešām valstīm.

Domājams, ka dominēs instrumentālā mūzika, džezs, tango, lieliskas balsis, bet „Muzikālā augusta” atklāšanas gods uzticēts akordenona mūzikai ar Spānijas  basku reģiona „piesitienu” un dinamiskajam un karstajam tango, sola pasākuma rīkotāji.

Uzstāsies Daugavpils akordeonistu orķestris Tatjanas Saratovas vadībā, kas saspēlēsies ar basku zemes izcilo akordeonistu Gorku Hermosu, par kuru visspilgtākos vārdus teicis pianists Pablo Zingers. „Gorka pārsteidz ar savu muzikalitāti, spēles oriģinalitāti un īpašo atmosfēru,  ko rada koncertu laikā,” sacījis Zingers.

To pirms kopīgā koncerta ceturtdien atzīst arī Saratova. „Mēs spēlēsim Gorkas Hermosa autormūziku un viņa skaņdarbus. Tas ir gan gods, gan izaicinājums,” saka Saratova.

Tas, ka tieši akordeona mūzika ievada šī gada „Muzikālo augustu” Daugavpilī, nav nejauši, uzsver Daugavpils akordeona orķestra vadītāja. Šī mūzika basku noskaņā būs fascinējoša mūzikas pazinējiem, pārliecināta Saratova.

„Man liekas, ka akordeona mūzika ir tuva visiem. Taču tieši Daugavpilī ir dziļas saknes un tradīcijas akordeona mūzikai, un tieši tāpēc daugavpiliešiem varētu patikt šis koncerts, un viņi varētu nākt uz to,” norāda Saratova.

Ceturtdienas vakarā „Muzikālā augusta” atklāšanas dienā Daugavpilī būs vēl viens koncerts karstajos tango ritmos, stāsta pilsētas Latviešu kultūras centra svētku režisors un šī muzikālā projekta vadītājs Jānis Butkevičs. „Būs „Tango Sin Qinto” ansamblis no Rīgas ar lieliskām dziesmām, solisti. Es domāju, ka pirmais vakars noritēs labi,” paredz Butkevičs.

„Muzikālajam augustam” kopumā četri vakari - katrā pa diviem koncertiem.

„Muzikālajā augustā” Daugavpilī piedalīsies mākslinieki no sešām valstīm - Latvijas, Spānijas, Lietuvas, Vācijas, Ukrainas un Krievijas.

Butkevičs stāsta, ka „Muzikālais augusts” jau ir kļuvis par tradīciju un notiek jau ceturto gadu. Parasti koncerti notiek pagalmā, ārā, taču, tā kā ir iespējams lietus, tad daži koncerti notiek arī telpās.

Baudīt ''Muzikālā augusta'' noskaņas Daugavpilī varēs ik ceturtdienu līdz 25. augustam

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti