«Sinfonietta Rīga» Frankfurtē atskaņos Baltijas valstu laikmetīgo mūziku

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Ar koncertu Frankfurtes Vecajā operā 9.februārī viesosies kamerorķestris "Sinfonietta Rīga" un latviešu vijolniece Vineta Sareika diriģenta Normunda Šnē vadībā.

Vēsturiskajā Frankfurtes koncertzālē kamerorķestris "Sinfonietta Rīga" piedāvās klasicisma, romantisma un 21.gadsimta mūzikas programmu. Koncerts tapis sadarbībā ar Latvijas Goda konsulu Frankfurtē un ir iekļauts Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē kultūras programmā.

"Mēs esam gājuši diezgan neparastu ceļu un piedāvājam laikmetīgu programmu, iekļaujot Baltijas mūziku. Ir pārstāvētas visas trīs Baltijas valstis ar darbiem, kas "Sinfoniettai" ļoti patīk. Tas ir gan Erki Svens Tīrs, gan Juste Janulīte, gan pavisam jauns latviešu komponists Oskars Herliņš. Protams, mēs spēlēsim arī Pētera Vaska mūziku - "Vox Amoris" ar Vinetu Sareiku. Kā jau klausītājiem Vācijā, mēs gribam parādīt arī klasisko tradīciju, ko labi protam atskaņot. Tas būs gan Mendelszons, gan Mocarts. Programma ir diezgan miksēta, es domāju, ka būs daudz pārsteigumu," par koncerta programmu stāsta "Sinfonietta Rīga" izpilddirektors Timurs Tomsons.

Sagadīšanās dēļ visa šī nedēļa Frankfurtes Vecajā operā būs ar latvisku pieskaņu - pēc "Sinfonietta Rīga" jau otrdien, 10.februārī, tur uzstāsies "Kremerata Baltica", bet sestdien, 14.februārī - karaliskais "Concertgebouw" orķestris Marisa Jansona vadībā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti