Sāk jaunu klasiskās mūzikas koncertu formātu «Mūzikas istaba»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

15. jūnijā plkst. 19.00, Anglikāņu baznīcā ar izcilā čellista Ruslana Viļenska koncertu uzsāks jaunu klasiskās mūzikas koncertu formātu  "Mūzikas istaba".

"Mūzikas istabas" koncerti notiks neformālā vidē, noņemot koncertzāļu stīvumu un piedāvājot baudīt izcilu mūziku starptautiski atzītu mūziķu izpildījumā, informēja “Vilensky Live” pārstāvji.

Koncertus klausītāji varēs izbaudīt īpašā un atslābinātā gaisotnē – sēžot uz spilveniem un iedzerot glāzi vīna. Uz skatuves tiks radīta mūzikas salona atmosfēra, kura bija populāra visā pasaulē 19./20. gs. mijā.

Šiem koncertiem ir izglītojošs mērķis, parādot dažādas mākslas un mūzikas formas.  Projekta koncerti Rīgā notiks regulāri. Pirmajā koncertā klausītājiem būs iespēja  dzirdēt J. S. Baha mūziku un brīvas improvizācijas čellam solo.

Ruslana Viļenska spēle guvusi plašu starptautisku atzinību gan no klausītājiem, gan kritiķiem. Mūziķis uzstājies nozīmīgās pasaules koncertzālēs, tostarp “Concertgebouw” Amsterdamā, “Theater Diligentia” Hāgā, Berlīnes Filharmonijā, “Konzerthaus” Berlīnē, “Alte Oper” Frankfurtē, "Berwaldhallen" Stokholmā un  “Jazzhus Montmartre” Kopenhāgenā.

Līdzās veiksmīgai karjerai klasiskajā mūzikā Viļenskis ir izveidojis un producē vairākus starptautiskus mūzikas projektus – “Pablo Ziegler Meets Ruslan Vilensky” ar laikmetīgā Argentīnas tango (Nuevo Tango) leģendu maestro Pablo Zīgleru (Pablo Ziegler), “Duo Russo & Vilensky” ar itāļu komponistu un bandoneonistu Paolo Russo, “Duo Sinesi & Vilensky” ar argentīniešu ģitāristu Kike Sinēzi (Quique Sinesi). Viļenskis spēlē 18. gadsimta itāļu vecmeistara čellu.

“Vilensky Live” ir augstvērtīgas mūzikas koncertu sērija Baltijā. Koncertu sērijas ietvaros ir uzstājušies tādi pasaulslaveni mākslinieki kā itāļu komponists un bandoneonists Paolo Russo, laikmetīgā Argentīnas tango (Nuevo Tango) leģenda, “Grammy” balvas laureāts – maestro Pablo Zīglers (Pablo Ziegler), britu džeza pianiste Katja Surikova un Latin-Grammy balvas ieguvējs, leģendārais latīņamerikāņu ģitārists Kike Sinēzi.

Biļetes pieejamas “Biļešu servisa” kasēs un interneta vietnē, kā arī “Circle K” degvielas uzpildes stacijās visā Latvijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti