Rīgas svētkos skanēs koncerts «La Dolce Vita»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Rīgas svētku laikā 17. augustā plkst. 21.30 11. novembra krastmalā notiks koncerts „La Dolce Vita”, kurā skanēs Nino Rotas kinomūzika, dziesmas no A. Bočelli un L. Pavaroti repertuāra un neapolitāņu dziesmas, lsm.lv informē koncerta rīkotāji.

Kā solisti koncertā uzstāsies Ilona Bagele, Andris Ludvigs un Ingus Pētersons. Profesionālo pūtēju orķestri „Rīga” diriģēs Mārtiņš Ozoliņš.

Belcanto zemē Itālijā, līdzās klasiskai operas mākslai, lielā cieņā ir labskanīgas melodijas, kuras sacerējuši komponisti dažādos gadsimtos. Vissenākā melodija, kas skanēs koncertā „La Dolce Vita”, ir 17. gadsimta komponista Tomazo Albinoni „Adagio” – ļoti populāra daļa no instrumentālā koncerta, kuru itāļu dziedātāja Lara Fabiani ir pārveidojusi un izpilda savā īpašā manierē, un šo versiju ir sagatavojusi Ilona Bagele. Tai līdzās di Kapuā „O, sole mio” (1898), Gastaldones „Musica proibita” (1881) un virkne citu populāru neapolitāņu dziesmu, kuras dziedās Ilona Bagele, Ingus Pētersons un Andris Ludvigs. Mūsdienām tuvāku laiku mūziku no Andrea Bočelli repertuāra, sākot ar Biksio „Mamma” (1941), dziedās Ingus Pētersons. Tai sekos dziesmas un dueti „Caruso” (1986), „Vivo per lei” (1995) un „Because We Believe” (2006). Koncerta noslēgumā visi trīs solisti atskaņos Sartori „Con te partiro” (1995), kas pazīstama ar nosaukumu „Time To Say Goodbye”.

Koncerta solists Ingus Pētersons īpaši izceļ duetu, ko dziedās kopā ar Ilonu Bageli:

Vivo per lei” ir dziesma, no kuras teksta var daudz mācīties. Tulkojumā tā nozīmē „Es dzīvoju tev”, un es gribētu novēlēt visiem cilvēkiem – dzīvot nevis sev, bet otram cilvēkam!”

Koncerta programmu vienos Nino Rotas skaņdarbi – melodijas no filmām „Ceļš”, „Krusttēvs”, „Klauni”, „Amarkords” un mīlas tēma no kinofilmas „Romeo un Džuljeta”. Vizuālo koncepciju īsteno režisors Uģis Brikmanis.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti