«Rīgas Laika» festivāls - gan žurnāla cienītājiem, gan tā nelasītājiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Otrdien sākas žurnāla „Rīgas Laiks" (RL) festivāls. To atklāj „Rīgas Laika festivāla" vērienīgākais pasākums – Sergeja Prokofjeva kantātes „Oktobra revolūcijas XX gadadienai" pirmatskaņojums Lielajā ģildē, Rīgas Biržas namā iek uzsākta nedēļu ilgā performance „Domātatva", savukārt  Kultūras pilī Ziemeļblāzma notiks slavenā Pjotra Mamonova koncerts „Vectēvs Pjotrs un zaķi". Bet tālāk visas nedēļas garumā būs kino, diskusijas, koncerti, arī diskotēka.

Žurnāla galvenais redaktors visus nedēļā plānotos notikumus dēvē par tādiem, kas pašiem autoriem šķiet interesanti. „Tā ir iespēja dzīvot tādu dzīvi vienīgo, kādu mēs gribam dzīvot. Un tas RL festivālā izpaužas, sākot ar Prokofjeva fantasmagorisku kantāti, un beidzot ar koncertu, kurā kopā uzstāsies franču arābu mūziķis - brīnišķīgs tips, kurā būs viens no arābu pasaules sufiju mūzikas galvenajiem cilvēkiem, kurā būs tuviešu rīkles dziedātāji. Piekritīsiet, ka bieži kaut kas tāds kopā negadās. Un jūs varat jautāt - kā tas šeit gadījās. Un kāda ir atbilde? Tāpēc, ka "Rīgas Laiks"," norāda Tīrons.

Viņš neslēpj, ka festivāla ideja viņu pašu ir pārsteigusi un uz to aicina visus cilvēkus: gan tos, kas lasa, gan tos, kas nelasa žurnālu „Rīgas Laiks."

"Rīgas Laika festivāla" ietvaros Rīgā no 4. līdz 10. novembrim notiks vairāk kā 50 dažādi pasākumi, un tos ir aicināti apmeklēt visi, kas izrāda tieksmi domāt. Ar pilnu festivāla programmu var iepazīties interneta vietnē  www.rl20.lv .

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti