Rīgā notiks gregoriskās mūzikas simpozijs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

No 23. līdz 26.aprīlim Rīgā norisināsies gregoriskās mūzikas simpozijs "Cantus Posterior" - ir starptautisks profesionālu mūziķu un viduslaiku mūzikas pētnieku apmaiņas projekts, kurā piedalās sešas valstis, proti, Itālija, Vācija, Austrija, Norvēģija, Šveice un Latvija.

Projekta dalībnieki katrā no šīm valstīm sniedz koncertus un rīko lekcijas, tādējādi apmainoties ar pieredzi un jaunāko informāciju un demonstrējot savu pieredzi atskaņošanas praksē. Galvenā koncertu un lekciju tēma ir gregoriskais korālis, agrīnā daudzbalsība un dažādas vēlīno viduslaiku mūzikas lokālās tradīcijas.

Projektā piedalās vokālā grupa "Schola Cantorum Riga" (Latvija), ansamblis "San Felice" (Itālija), vokālā grupa "Graces & Voices" (Austrija), vokālā grupa "Consortium Vocale" (Norvēģija), vokālā grupa "Schola Cantorum München" (Vācija) un vokālā grupa "Adiastema" (Šveice).

Simpozijā notiks vairāki koncerti. Piektdien, 24.aprīlī, plkst. 19 Rīgas Domā skanēs koncerts "Resurrexi", kurā piedalīsies vokālā grupa "Schola Cantorum Riga" un ērģelniece Ilze Reine. Programmā skanēs gregoriskais korālis un ērģeļu improvizācijas.

Sestdien, 25.aprīlī, plkst. 19 Rīgas Svētā Jāņā baznīcā notiks koncerts "In Manibus Tuis Tempora Mea", kurā vokālā grupa "Graces & Voices" izpildīs gregorisko korāli un citus skaņdarbus no viduslaiku repertuāra.

25.aprīlī plkst. 17 Rīgas Marijas Magdalēnas baznīcā notiks gregoriskās vesperes, bet svētdien, 26.aprīlī, plks. 12 Rīgas Domā notiks gregoriskā mesa. Gan vesperēs, gan mesā piedalīsies visi simpozija dalībnieki.

Simpozija laikā Rīgu apmeklēs profesors Francs Karls Prasls (Austrija), kurš šobrīd blakus profesūrai Grācā ir arī galvenais gregorikas speciālists Vatikānā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti