«Raxtu raxti» laiž klajā pirmo dziesmu no gaidāmā debijas albuma

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Muzikālā apvienība "Raxtu raxti" klausītājiem piedāvā pirmo priekšvēstnesi no šoruden gaidāmā debijas albuma - kompozīciju "Karsta mana jauna dziesma".

"Karsta mana jauna dziesma" ir muzikālās apvienības "Raxtu raxti" jauna, tautiskās noskaņās ieturēta versija par klasisko Imanta Kalniņa dziesmu ar Laimas Līvenas vārdiem.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Kā norāda grupas pārstāvji, dziesmas skanējums un noskaņa precīzi raksturo muzikālās apvienības jaunā albuma saturu - tajā skanēs ne vien Imanta Kalniņa, bet arī pašu "Raxtu raxtu" dalībnieku kompozīcijas un citu komponistu darbi tautas mūzikai pietuvinātos aranžējumos.

Kā jau vēstījām, debijas albuma izdošanu "Raxtu raxti" šoruden atzīmēs ar plašām koncertaktivitātēm, kuru kulminācija būs Latvijas svētku koncerts 18.novembrī koncertzālē "Rīga".

Lielkoncertā piedalīsies arī viesi - "Raxtu raxtu" mūziķiem piebiedrosies pazīstamais saksofonists Oskars Petrauskis, kurš šoreiz saksofona vietā spēlēs armēņu tautas mūzikas instrumentu duduku, uzstāsies arī dūdu un bungu grupa "Auļi".

Muzikālā apvienība "Raxtu raxti" sākotnēji radās kā vairāku grupas "Autobuss debesīs" mūziķu eksperiments, apvienojoties vienā kolektīvā ar pazīstamiem etno mūziķiem. Sākotnēji kolektīva repertuarā bija tikai Imanta Kalniņa kompozīcijas tautas mūzikas skanējumā, bet ar laiku repertuārs kļuvis plašāks.

Apvienībā "Raxtu raxti" muzicē Marts Kristiāns Kalniņš, Kristīne Kārkle-Puriņa, Kārlis Auzāns, Edgars Kārklis, Armands Treilihs un Artis Orubs. Bieži koncertos kolektīvam piebiedrojas arī citi pieaicināti mūziķi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti