Rīta Panorāma

Intervija ar Sandru Kalnieti par Komunistiskā terora upuru piemiņas dienu

Rīta Panorāma

Dokumentālais stāsts "Pieminekli celt" šodien LTV1 plkst. 17:00

Jauna programma – Cits Pauls. Ralfs Eilands un Latvijas Radio Bigbends

Ralfa Eilanda jaunajā programmā «Cits Pauls» - enerģija un jaunības azarts

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Dziedātāja Ralfa Eilanda un Latvijas Radio bigbenda jaunajai programmai “Cits Pauls” ir spēcinoša enerģija un jaunības azarts. Tik lielu radošu aizrautību var panākt tikai tad, ja visi ir uz viena radošā viļņa – viens otram pamet idejas, lai populārās un daudzus gadu desmitus mīlētās Raimonda Paula melodijas skanētu tā, kā tās vēlas dzirdēt 2019. gada koncertu apmeklētāji.

Koncertprogrammas mēģinājumā mūzikas enerģijas deva tiek arī apkārtējiem. Bērnībā iemīļotās Raimonda Paula dziesmas skan kā sprādziens. Ralfs Eilands ir laimīgs, ka viņa ideja jau par otro koncertprogrammu "Cits Pauls" īstenojas.

"Mums ir divi ne tik labi zināmi maestro skaņdarbi. Tos mēs saglabājām oriģinālā, jo tie paši par sevi, es pat teiktu, ir maestro nestandarts. Var redzēt, ka tur ir arī nedaudz cits rokraksts," stāsta Eilands.

Koncertprogrammas “Cits Pauls” ideja un aizsākumi meklējami Latvijas Televīzijas un Radio Vecgada vakara programmā, kad Ralfs Eilands kopā ar Latvijas Radio bigbendu izpildīja Raimonda Paula skaņdarbu “Karuseļa zirgs” bigbenda pianista Viktora Ritova aranžējumā, kas ieturēts “Electro Deluxe Big Band” muzikālajā stilā. 

Programmā “Cits Pauls” mūzikas mīļotājiem būs iespēja dzirdēt maestro skaņdarbus jaunos aranžējumos, Ralfa Eilanda orģinālmūziku, kā arī funk un soul mūzikas korifeju kompozīcijas.

Aranžējumus populārajiem Paula hitiem "Muļķe sirds", "Par pēdējo lapu" u.c. veidojis bigbenda mūziķis Māris Jēkabsons.

"Meklēju krāsas, ar kurām spēlēties, jo katram instrumentam ir sava krāsa, un tad ir iespējams tam instrumentam vēl kaut ko pielikt," atklāj Jēkabsons.

Savukārt Latvijas Radio bigbenda mākslinieciskais vadītājs Kārlis Vanags norāda, ka lielākais izaicinājums, veidojot programmu "Cits Pauls", ir "nepazaudēt to vērtību, kādu maestro ir ieguldījis, lai melodija izskanētu, tajā pašā laikā piešķirot nevis modernu, bet savādāku skatījumu". "Tādā ziņā Ralfs ir milzīga enerģijas bumba," piebilst Vanags.

Jau vēstīts, ka koncertprogramma "Cits Pauls" aprīlī izskanēs Cēsīs, Vidzemes koncertzālē un Latgales vēstniecībā “Gors”, bet rudenī uz to aicināti arī skatītāji Rīgā un Liepājā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti