Radio bigbends un Džigss Vigems Ropažos veltīs koncertu džeza dižgariem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Koncerta cikla “Mūzikas pērles Ropažos” ietvaros 10. aprīlī, plkst.18 Ropažu Kultūras un izglītības centrā īpašā džeza kluba atmosfērā koncertu sniegs Latvijas Radio bigbends, trombonists Džigss Vigems (ASV) un vokāliste Džesika Radklifa (Lielbritānija), lsm.lv pavēstīja koncerta rīkotāji no "Latvijas Koncertiem".

Koncertprogramma veidota īpaši šim notikumam un tā būs veltījums pasaules džeza vēstures personībai – Djūkam Elingtonam un viņa daiļradei, kā arī viņa laikabiedriem. Ropažu Kultūras un izglītības centra Kultūras pasākumu organizatore Līga Mekša stāsta, ka īpaši šim koncertam zāle tiks iekārtota klasiska džeza kluba stilā un noskaņās, kā arī klausītājiem ir iespēja izvēlēties vietas pie galdiņiem.

Programmā kopā ar Latvijas Radio bigbendu iekļauta džeza klasika, izceļot Džigsa trombona spēli - “A time for love”, “Take the “A” train”, “Come rain or come shine”, “In a sentimental mood”; koncertā dzirdēsim arī jauno un uzlecošo vokālisti Džesiku Radklifu (Jessica Radcliffe) no Lielbritānijas, kura izpilda “Caravan”, “The Man That Got Away”, “It Don't Mean A Thing” kā arī citus džeza mūzikas standartus jaunos aranžējumos. Bigbenda trombonu grupa kopā ar Džigsu koncertā iekļāvuši arī īpašu “trombonu šova” priekšnesumu.

Džigss Vigems ir starptautiski atzīts trombonists, bigbendu vadītājs, kā arī pedagogs un autors. Vadījis gan Šveices Radio bendu (Radio DRS), gan arī Berlīnes Radio orķestri (RIAS "Big Band Berlin"), gan arī bijis Lielbritānijas BBC bigbenda diriģents. Džigss ir arī Starptautiskās Trombonu asociācijas prezidents, kā arī Britu Trombonu biedrības un Vācu Trombonu biedrības biedrs. Koncertējis kopā ar daudziem izciliem mūziķiem, starp kuriem ir Petija Ostina, Tonijs Benets, Maikls Brekers, Dī Dī Bridžvotere, Ella Ficdžeralda, Rejs Čālzs u.c.

“Vighema trombona tonis ir brīnišķīgs jebkurā reģistrā” – jazztimes

Džesika Radklifa apguvusi klarnetes un klavierspēli, 13 gadu vecumā bijusi jaunākā Velsas katedrāles skolas bigbenda un Nacionalā jauniešu džeza orķestra saksofoniste. Uzstājusies kopā ar atpazīstamākajiem britu izpildītājiem Londonā un visā Apvienotajā Karalistē - ieskaitot džeza klubus “Ronnie Scott’s”, “Spice of Life”, “606 Club” un džeza festivālu “London Jazz Festival”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti