Rīta Panorāma

Nacionālajā bibliotēkā atklās izstādi "HERDERS UN BARONS"

Rīta Panorāma

Intervija ar Dzintru Geku - režisori un producenti

"Visas taisnības" - Paula un Ziedoņa satikšanās jaunā projektā

Projektu «Visas taisnības» papildinās arī izstāde par Paula un Ziedoņa satikšanos 70.gados

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

RISEBA Arhitektūras un mediju centrā šovakar un nedēļas nogalē notiks jaunā mūzikas projekta „Visas taisnības” koncerti. To veido mūziķi Raimonds Gusarevs un DJ Monsta, kuri piešķīruši jaunu skanējumu Raimonda Paula dziesmām ar Imanta Ziedoņa vārdiem.

Dziesmas izpilda Renārs Kaupers, Goran Gora, Māra Upmane-Holšteine, Jānis Strapcāns, Elizabete Vētra un reperis Edavārdi.

Koncertu dienās no pulksten 12 varēs apskatīt arī Imanta Ziedoņa muzeja veidotu izstādi par kultūrvēsturisko mantojumu no pagājušā gadsimta septiņdesmito gadu izskaņas, kad radusies lielākā daļa no albumā "Visas taisnības" iekļautajām melodijām, atklāj Ziedoņa muzeja pārstāve Alise Pabērza:

Alise Pabērza
00:00 / 00:23
Lejuplādēt

„Izstādi veidojis Ziedoņa muzejs kopā ar pieaicinātiem pētniekiem, piemēram, Evu Eglāju-Kristsoni, Kristianu Luhaeru un Zani Rozīti. Izstāde atainos Raimonda Paula un Imanta Ziedoņa satikšanos pagājušā gadsimta 70.gadu nogalē. Tā būs multimediāla izstāde, un tajā būs skatāmas arī ļoti retas fotogrāfijas, kurās kopā redzams Raimonds Pauls un Imants Ziedonis. Jo, kā izrādās, šādu fotogrāfiju nemaz nav tik daudz! (..) Izstādei klāt būs arī kafejnīca, kas darbosies visu izstādes un koncertu laiku, un tā ir iekārtota leģendāro kafejnīcu „Skapis” un „Dieva auss” atmosfērā. Būs arī tā laika iecienītie dzērieni un uzkodas.”

Izstādes laikā darbosies kafejnīca, kurā varēs sajust 70. gadu atmosfēru un, uzrādot pensionāru apliecību, varēs iegādāties īpaši senioriem sagatavotu piedāvājumu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti