Orķestris «Rīga» sezonu sāk ar jaunu nosaukumu un māksliniecisko vadītāju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Orķestris "Rīga" jauno sezonu atklās 24.septembrī ar jauno māksliniecisko vadītāju Valdi Butānu pie diriģenta pults. Turklāt profesionālais pūtēju orķestris "Rīga" ir mainījis nosaukumu un no no jaunās sezonas sauksies orķestris "Rīga".

Sezonas atklāšanas koncertā Lielajā ģildē skanēs Džona Adamsa darbi "Grand Pianola Music" un "Short Ride in a Fast Mascine" un Džeimsa Bārnsa 5.simfonija "Fēnikss". Piedalīsies klavieru duets Antra Vīksne un Normunds Vīksne, kā arī vokālistes Iveta Romancāne, Inese Romancāne un Māra Vaickovska.

Pēc klausītāju lūguma 29.oktobrī tiks atkārtota programma "Maestro-Piano-Rīga". Dziedātāju Ingas Šļubovskas, Ances Krauzes un Daumanta Kalniņa interpretācijā skanēs senas un ne tik senas Raimonda Paula kompozīcijas, pie klavierēm – maestro Raimonds Pauls. Koncertprogramma pirmoreiz izskanēja orķestra "Rīga" rīkotajā Pavasara festivālā "Windstream 2015".

Ikgadējais Ziemassvētku koncerts "Riga Jazz" Lielajā ģildē šogad tiek rīkots Frenka Sinatras 100.dzimšanas dienas zīmē. 26. un 27.decembrī orķestra bigbendu diriģēs Raitis Ašmanis, piedalīsies virkne populāru Latvijas solistu-vokālistu.

Orķestris "Rīga" domājis arī par mazajiem klausītājiem, aicinot jaunāko klašu skolēnus uz četrām sarunām par un ap mūziku sezonas garumā kopā ar dziedātāju un aktieri Daumantu Kalniņu. Cikls "Nāc, ieklausies orķestrī RĪGA" notiek kinoteātra "Splendid Palace" zālē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti