Operas festivāla galā koncertā skanēs Latvijā retāk dzirdētas Verdi operu ārijas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Ar galā koncertu „Viva Verdi!” svētdienas, 12.jūnija, vakarā noslēgsies 19. Rīgas Operas festivāls, kas šogad bija veltīts itāļu komponistam Džuzepem Verdi.

Koncertā skanēs ārijas un dueti no Verdi operām, ko dziedās Marina Rebeka, Liene Kinča, Egils Siliņš, Murats Karahans, Vladislavs Suļimskis un vēl vairāki solisti no Latvijas un ārvalstīm.

Kā Latvijas Radio pastāstīja operas galvenais diriģents Mārtiņš Ozoliņš, līdzās Latvijas klausītājiem pazīstamām ārijām skanēs arī fragmenti no operām, kuras Rīgā tik bieži nevar dzirdēt. „Marina Rebeka dziedās ļoti skaistu āriju no „Laupītājiem”, [Hektors] Sandovals savukārt dziedās duetu no „Masku balles” un Rodolfo āriju no „Luīzes Milleres”. [Vladislavs] Suļimskis dziedās Renato āriju no „Masku balles”. Būs „Likteņa varas” fragmenti, kas retāk skan tieši Latvijā," norādīja Ozoliņš.

"Pasaulē visas šīs operas un iestudējumi ir ļoti populāri, bet mēs nevaram aptvert visu Verdi daiļradi operu iestudējumos, tāpēc kaut ko mēģināsim parādīt arī koncertos. Tai pašā laikā negribas šo programmu sadrumstalot, tāpēc tā tiek zināmā mērā veidota blokos, lai radītu priekšstatu par Verdi daiļradi, neizraujot pa vienai ārijai no katras operas," piebilda Ozoliņš.

Pie diriģenta pults stāsies Aleksandrs Viļumanis, Jānis Liepiņš un Mārtiņš Ozoliņš. Koncertu veido režisore Elita Bukovska, scenogrāfs Reinis Suhanovs un video māksliniece Zane Zelmene. Koncerta tiešraide būs klausāma arī Latvijas Radio 3 „Klasika”.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti