Rīta Panorāma

Covid-19 Latvijā. Intervija ar Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu

Rīta Panorāma

Multimediālā izstāde "Tautasdziesmu teicējas. 1991."

Ņujorkiešus priecē vietējie mūziķi

Ņujorkiešus parkos priecē vietējie mūziķi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Covid-19 dēļ mūziķiem, tāpat kā citiem, nācies pielāgoties tiešsaistes videi un meklēt citus veidus, kā sasniegt klausītājus. Ārpus virtuālās vides, piemēram, Ņujorkā vairāki vietējie mūziķi priecējuši savus klausītājus pilsētas parkos. Tā kā iedzīvotājiem dažādu ierobežojumu dēļ nav bijušas citas nodarbes, viņi vairāk ieklausījušies vietējo mūziķu daiļradē. Arī pēc ierobežojumu atcelšanas mūziķi bauda klausītāju uzmanību.

Kaut arī Ņujorka atpazīstama kā betona džungļi, arī tur ir rajoni ar zaļiem, no pilsētas trokšņiem nošķirtiem parkiem. Bruklinas Prospekta parka mieru ik vakaru papildina maigas džeza mūzikas skaņas. Klausītāju netrūkst.

Grupas “Alegba un draugi” saksofonists Marks Kraščevskis stāsta: “Kad sākām spēlēt, cilvēki īsti nezināja, ko mēs darām. Tā drīzāk bija kā trenēšanās un spēlēšana prieka pēc. Tad garāmgājēji sāka ieklausīties. Tad pēc dziesmu beigām cilvēki aplaudēja.”

Grupas līderis Alegba Jahils uzaudzis Ņujorkā, bet viņa vecāki ir no Haiti. Viņš spēlē ģitāru, bungas un basu.

“Mūzika ir daļa no manas laimes. Kad esi atradis savu laimi un citi to novērtē, tas ir brīnišķīgi. Tā ir lieliska sajūta. Kad spēlēju, viņi sit ar plaukstām un lūdz spēlēt vēl,” uzsver Alegba Jahils.

Tā kā vairums citu nodarbju, kuras cilvēki parasti izbauda vasarās – nometnes, festivāli, ceļojumi –, ir atceltas, ņujorkieši meklē ikdienas veldzi vietējā parkā. Ņujorkas mūziķi priecājas par iespēju iepriecināt Covid-19 laikā nogurušos un iepazīstināt plašāku auditoriju ar savu mūziku.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti