Rīta Panorāma

Laika ziņas

Rīta Panorāma

Intervija ar Māri Kučinski

Dziedātājam Žoržam Siksnam – 60.dzimšanas diena

«Nelabi labais» - dziedātājam Žoržam Siksnam aprit 60 gadu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Kad viņš dzied savu slaveno hītu "Genoveva”, meitenes smejas un vīri rauj līdzi. Šodien 60. gadskārta aprit Žoržam Siksnam, kura tenora balsij īpaši dziesmas rakstījis Raimonds Pauls. 

"Pirmo reizi, kad viņu ieraudzīju, viņam bija kļošenes baigās un tādas lielas brilles, un tad viņš tur kaut ko dziedāja, bet atceros, ka man ļoti patika, kā viņš dziedāja, un es arī visu mūžu domāju, es gribēju kļūt tā kā Žoržs Siksna," atklāj aktieris Dainis Porgants.

Porgants trāpīgi uzbur laiku, kad 1978.gadā Žoržs Siksna parādījās uz lielās estrādes. 

Saksofonista Ivara Birkāna teiktais jau ir klasika jokiem par Žoržu Siksnu. Birkānam nepatika viņa balss, bet patika, ka uz viņa koncertiem nāca daudz cilvēku.

Jokus Siksna dzen arī pirms uznākšanas uz skatuves:

"Es strādāju Jūrmalā, Dubultos, un braucām uz krodziņu. Toreiz bija jāpaņem brīvbiļetes ... es satiku paziņas, saku, paņem man to brīvbiļeti uz Rīgu. Paņem, es tā paskatos, [tur rakstīts]: Georgij Remjov," joko Siksna.

Siksna ir uzstājies arī operā. Klaipēdas operā viņam uzticēja Ļenska lomu, savukārt komponists Jānis Lūsēns viņam uzticējis lomu "Putnu operā". Ar Ļenski viņu saista strīdi, aizraušanās, dusmas, nesavaldība, stāsta dziedātājs.

Žoržs Siksna svinēs savu 60 dzīves un 40 darba gadu dubultjubileju ar vērienīgiem jubilejas lielkoncertiem - Liepājā un Rēzeknē tie jau izskanējuši, bet gaidāmi vēl Rīgā – 13. jūnijā, Dobelē – 23. jūnijā, Alūksnē – 23. septembrī, kā arī citās Latvijas pilsētās.

Latvijas Radio 2 piedāvā otrdienas, 13.jūnija, vakarā tiešraidē klausīties Rīgas koncertu

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti