Nacionālā simfoniskā orķestra Vecgada koncertos skanēs franču komponistu mūzika

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO) 29. un 30. decembrī pulksten 19.00 Lielajā ģildē sniegs jau par tradīciju kļuvušos Vecgada koncertus, kuros atskaņos franču komponistu mūziku, informēja LNSO pārstāvji.

Šogad LNSO Vecgada koncertos pievienosies franču diriģents Žiljens Masmondē, kurš 2018. gadā saņēma Profesionālās kritiķu asociācijas balvu “Gada atklājums mūzikā”, kā arī "Equanimity Trio" mūziķi – pianists Edgars Cīrulis, basists Jānis Rubiks un sitaminstrumentālists Rūdolfs Dankfelds. Trio saspēlē ar LNSO atskaņos franču komponistu skaņdarbus: skanēs populāri motīvi no Bizē operas “Karmena”, Satī “Ģimnopēdija”, Sensānsa “Bakhanāle” no operas “Samsons un Dalila”, Debisī “Meitene ar linukrāsas matiem” un Morisa Ravela enerģiskā Tokāta. Pārlikumus speciāli šai koncertprogrammai veidojuši Edgars Cīrulis un Jānis Rubiks. Pianists Daumants Liepiņš koncertā spēlēs solo Kamila Sensānsa Piektajā klavierkoncertā.

Koncertu var apmeklēt vakcinētas vai Covid-19 pārslimojušas personas; pasākuma norises vietā būs jāuzrāda digitālais Covid-19 sertifikāts un personu apliecinošs dokuments.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti