Rīta Panorāma

"Artūra Skrastiņa Spogulija" - grāmata par Dailes teātra aktiera talantu un laikmetu

Rīta Panorāma

Francijas prezidents Makrons

Mūzikas projekts "Waterflower" izdod jaunu albumu "Balta gaisma"

Mūzikas projekts «Waterflower» izdod albumu «Balta gaisma»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Latviešu audiovizuālais mūzikas projekts “Waterflower” izdod jaunu albumu “Balta gaisma”, kas 22. septembrī tika prezentēts kultūras centrā “Noass”, informēja projekta menedžere Paula Slīpā.

Singla “Find It!” videoklips tiek izlaists kopā ar albumu. Tas vēsta par uzdrīkstēšanos būt citādam, sava patiesā “es” atrašanu un mirdzēšanu kā stikla prizmai, kura izstaro krāsas, kad tajā ieplūst gaisma.

Albuma mērķis ir izaicināt klausītāju neļauties stagnācijai. Jauno albumu veido desmit dziesmas, kuras ir savstarpēji atšķirīgas, taču kopumā parāda “Waterflower” skanējumu un avant-pop stilu, kas nostabilizējies albuma tapšanas laikā. “Tās ir tilts starp eksperimentālo un elektronisko mūziku, kurā var dzirdēt mākslinieces emociju projekciju mūzikā,” norādīts albuma pieteikumā. Dziesmas tapušas pēdējo piecu gadu laikā, tūrējot pa piecpadsmit Eiropas valstīm. Covid-19 iespaidā māksliniecei nācās atcelt visas turpmākās ārzemju koncerttūres. “Ar jauno albumu projekta “Waterflower” dziedātāja, dziesmu autore un multimediju dizainere Sabīne Moore pierāda, ka arī Latvijas elektroniskajā mūzikā ir sievietes – producentes,” uzsver projekta menedžere Paula Slīpā.

Ierakstus veica Sabīne Moore, Ģirts Laumanis (Lomix), Džons Hannons (John Hannon), Rinalds Zelmenis. Albumu miksēja un māsterēja Ģirts Laumanis. “Balta gaisma” vinilplates iespiestas Latvijā, “Semikols Record Pressing”. Vāka foto veidoja Sabīne Moore un Ričards Tomsons (Richard Thompson).

Albuma nosaukums “Balta gaisma” simbolizē netveramo gaismas īpašību – balta, bezkrāsaina gaisma skaidri parāda visu, kas ir skatītāju redzamības lokā. Ar albumu māksliniece norāda, ka nekaunas parādīt pati sevi un aicina klausītājus nebaidīties, dalīties un attīstīt savas radošās izpausmes, pat ja tas ir nestandarta formā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti