Panorāma

Sākusies Finanšu izglītības nedēļa

Panorāma

Operā - "Mazais skursteņslauķis"

Marisam Jansonam - 70

Marisam Jansonam - 70

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 11 gadiem.

14. janvārī Panorāma sveic Marisu Jansonu 70. dzimšanas dienā! Par mūsu izcilo tautieti pasaulē un tepat Latvijā - Andreja Volmāra sižets. Savukārt Latvijas Radio 3 "Klasika", sveicot mākslinieku, klausāms  plašs Marisam Jansonam veltīts raidījums "No Rīgas - pasaulē", ko veidojusi "Klasikas" direktore Gunda Vaivode. Viņa uzsver mākslinieka stabilo attīstību un lielumu.

Viņa žestam pakļāvušies visi pasaules izcilākie simfoniskie orķestri. Darījuši to labprāt, no brīvas, radošas gribas, cienot un novērtējot diriģenta spožo talantu un cilvēcisko šarmu. Vīnes filharmoniķi divas reizes tieši viņu vēlējušies redzēt diriģējam slavenos Jaungada koncertus. Tieši viņš ieviesa tradīciju vieskoncertos aicināt orķestra mūziķus pusdienās vai vakariņās.

Mariss Jansons ir Bavārijas radio simfoniskā orķestra galvenais diriģents un Amsterdamas Karaliskā orķestra "Concertgebouw" virsdiriģents, savu jubileju viņš svin Sanktpēterburgā. Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs ir nosūtījis apsveikuma vēstuli Marisam Jansonam 70.dzimšanas dienā. Vēstulē ārlietu ministrs pasaules atzinību guvušajam latviešu diriģentam novēl stipru veselību, panākumus profesionālajā daiļradē un neizsīkstošu dzīves sparu. "Katrs koncerts mums vēlreiz apliecina Jūsu ideju novitāti un spēju gadsimtos pārbaudītas vērtības izcelt jaunā interpretācijas gaismā. Liels Jums paldies par to!", uzsver ministrs. Neilgi pirms jubilejas viņš saņēmis Ernsta fon Sīmensa balvu, ko piešķir par izcilu ieguldījumu pasaules mūzikā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti