Rīta Panorāma

Telefonintervija ar Inesi Zagorsku

Rīta Panorāma

Matemātiķes Dainas Taimiņas matemātiskie mākslas darbi

Intervija ar Uldi Marhileviču

Marhilevičs: Ar gadiem pirksti sāk ierūsēt un gribas vairāk spēlēt

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

„Ar gadiem pirksti sāk ierūsēt un gribas kaut ko vairāk paspēlēt,” uzsākot autorkoncertu sēriju „Tava sirds ir tavas mājas”, saka komponists Uldis Marhilevičs.

Jau vēstīts, ka no 11.oktobra līdz 5.decembrim komponista Ulda Marhileviča autorkoncerts "Tava sirds ir tavas mājas" izskanēs daudzviet Latvijā. Tūre tiks atklāta 11.oktobrī Latgales vēstniecībā "Gors" Rēzeknē.

Kā Latvijas Televīzijas raidījumam „Rīta Panorāma” skaidroja pats komponists, autorkoncerta nosaukums radies no dziesmas, kuras vārdu autors ir Guntars Račs. Dziesmu izpilda Antra Stafecka.

Protams, koncerts būs diezgan dažāds. Pirmajā daļā būs instrumentālā mūzika, jo galu galā esmu mācījies un beidzis [augstskolu] kā pianists,” norāda Marhilevičs. „Ar gadiem pirksti sāk ierūsēt un gribas kaut ko vairāk paspēlēt.”

Koncerta otrajā daļā skanēs galvenokārt dažādu gadu dziesmas nepierastā interpretācijā, stāsta Uldis Marhilevičs, slavējot mūziķus, ar kuriem kopā uzstāsies. Komponists izvairās saistīt autorkoncertu ar kādu noteiktu žanrisku apzīmējumu, bet uzsver, ka tas būšot visām gaumēm.

Tas būs tas, kā es izjūtu mūziku,” teic komponists.

Marhilevičs koncertos muzicēs kopā ar vijolnieku Dzintaru Beitānu, taustiņintrumentālistu Raimondu Macatu, kontrabasistu Modri Laizānu un sitaminstrumentālistu Andri Buiķi. Ulda Marhileviča dziesmas izdziedās Antra Stafecka.

Pēc uzstāšanās Latgales vēstniecībā „Gors” Uldis Marhilevičs dosies uz Liepājas olimpisko centru, kur koncerts paredzēts  18.oktobrī. Autorkoncerts „Tava sirds ir tavas mājas” skanēs 25.oktobrī Valmieras kultūras centrā, 30.oktobrī Jelgavas kultūras namā, 7.novembrī Ādažu kultūras centrā, 15.novembrī Baložu kultūras namā, 18.novembrī Madonas kultūras namā, 21.novembrī Ogres kultūras centrā, 28.novembrī Ventspils teātra namā "Jūras vārti", 29.novembrī Rīgā, koncertzālē "Rīga", kā arī 5.decembrī Cēsīs, Vidzemes koncertzālē "Cēsis".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti