Kultūras ziņas

Tautas deju ansamblim "Zelta sietiņš" - 55

Kultūras ziņas

Latviešus dzirdēs Eiroradio

Vīru korim "Dziedonis" – 90

LU vīru koris «Dziedonis» svin 90 gadu jubileju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Aizvadītajā sestdienā Latvijas Universitātes (LU) Lielajā aulā valdīja vīru dziesma. Tur savus 90 pastāvēšanas gadus svinēja LU vīru koris "Dziedonis" - viens no vadošajiem Latvijas koriem ar bagātu māksliniecisko biogrāfiju, kas piedzīvojis spožus Latvijā un ārzemēs. 

Vīru kora "Dziedonis" panākumus deviņas desmitgadēs veidojuši vairāki diriģenti, viņu vidū tādas personības kā Leonīds Vīgners, Haralds Mednis un Edgars Tons. 35 gadi kora vēsturē pavadīti Imanta Kokara zīmē ar kora māksliniecisko izaugsmi un spožākajiem sasniegumiem - uzvarām koru karos Latvijā un starptautiskajos konkursos pasaulē. Arī šodien kora priekšā ir Kokara skolu izgājuši diriģenti.

Jubilejas koncertu veidojām, ietverot dziesmas, kas pārstāv katru aizvadīto desmitgadi, otrajā daļā rādām, kādi esam šodien. Tad, kad vīri dzied unisonā, tas ir tāds spēks, ko vārdiem nevar aprakstīt," saka kora mākslinieciskais vadītājs Roberts Liepiņš.

Ar Uldi Kokaru "Dziedonī" atgriežas Kokaru vārds un  arī žests. "Dziedot pie tēva, tu pārņem daudz no viņa tīri instinktīvi. Vīru dziesmas spēku vari izjust, tikai pašam korī dziedot. Vārdos vien tas nav pasakāms," uzsver diriģents Uldis Kokars.

"Kopā ar vīru kori esmu izaudzis kā mūziķis un diriģents. Diezgan ātri es iekaroju respektu vīru vidū. Kad jūti, ka vīri tev seko, kas gan var būt vēl labāks," saka diriģents Raimonds Počs.

Korim  ir savs zelta kodols - tie ir  vīri, kuri tam bijuši uzticīgi turpat 40 gadu garumā. "Dziedāšana ir kā inde, ar kuru esi saindējies un netiec no tās vaļā," teic LU profesors Jānis Bičevskis.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti