Kultūras ziņas

Mūzikas akadēmijas izcilniekiem - apbalvojumi

Kultūras ziņas

Londonas Klezmera kvartets koncertē Rīgā

Latviešu vīru balsis no ASV pieskandina Latviju

Losandželosas latviešu vīru korim liela atsaucība Latvijā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Latvijā savā pirmajā koncertturnejā ieradies Losandželosas latviešu vīru koris "Uzdziedāsim, brāļi!", kas skatītāju pārpildītās zālēs jau koncertē Latvijā, bet 19.jūnija vakarā koris uzstājas Rīgas Latviešu biedrības namā.

Biļetes uz Losandželosas dziedošo latviešu vīru koncertu Rīgas Latviešu biedrības Zelta zālē tika izpirktas ļoti ātri, bet publikas interese par iespēju apmeklēt šo koncertu saglabājas, tāpēc tika pieņemts lēmums pārcelt koncertu uz Lielo zāli, kur ietilpība ir lielāka.

Pašiem koristiem un tā vadītājai Laurai Rokpelnei-Mičulei Latvijas publikas atsaucība šķiet pārsteidzoša un emocionāla. "Nepieciešamība Rīgā nomainīt uzstāšanās zāli uz lielākām telpām - tas ir vienkārši neaptverams pagodinājums. Tādu publikas atsaucību pat nebijām gaidījuši un, protams, ka tā mūs spārno," saka Laura Rokpelne-Mičule.

Uz Latviju koris atvedis daudzveidīgu repertuāru, kurā ietilpst latviešu un cittautu komponistu dziesmas, karavīru dziesmas, amerikāņu spiričueli, kā arī Holivudas filmu popūrijs. "Kad mēs sanākam kopā, mēs esam kā draugi. Nav, kā daudziem koriem - savas dziesmas. Mūsu repertuārs ir dažāds, un tas pievelk," norāda Dienvidkalifornijas latviešu biedrības vadītājs Ivars Mičulis.

"Mums ir visu paaudžu dziedātāji, nav tikai vecāki kungi vai jaunieši. Kora dalībnieki ir no 25 līdz 70 gadu veci, ir tādi, kuri piedzimuši Amerikā, un ir jaunie iebraucēji no Latvijas, viņi arī nāk un dzied, viņiem patīk būt kopā. Mums ir arī tādi, kuriem ir latviešu vecāki, bet paši nerunā latviski. Viņi grib caur dziesmu mācīties latviešu valodu," stāsta Laura Rokpelne-Mičule.

Losandželosas latviešu vīru koris "Uzdziedāsim, brāļi!" vēl viesosies Rīgas Latviešu biedrībā 19.jūnijā, Liepājas Latviešu biedrībā 20.jūnijā, Lestenē un Suntažos 21.jūnijā, tūrei noslēdzoties 22.jūnijā Valmierā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti