Liepājas Starptautisko zvaigžņu festivālu noslēgs operdziedātāja Hibla Gerzmava

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Liepājas Starptautiskā zvaigžņu festivāla 30. jubilejas noslēgumā 12. martā pulksten 18.00 Liepājas Simfoniskais orķestris sadarbībā ar fondu “Uniting History” piedāvās opermūzikas programmu ar izcilo soprānu Hiblu Gerzmavu, informēja festivāla rīkotāji.

Hibla Gerzmava uz Liepājas koncertzāles “Lielais dzintars” skatuves kopā ar Liepājas Simfonisko orķestri tā galvenā diriģenta Gintara Rinkeviča vadībā un izpildīs ārijas gan no itāļu klasiķa Džuzepes Verdi operām, gan franču romantisma mūzikas komponista Kamila Sensānsa darbiem, kā arī skaņdarbus no Vinčenco Bellīni, Žorža Bizē un citu komponistu operām.

"Abhāzijā dzimusī operdziedātāja Hibla Gerzmava ir viena no pieprasītākajām operzvaigznēm pasaulē un viena no retajām šīs paaudzes krievu dziedātājām, kas patiesi atbilst operdīvas titulam. Hibla Gerzmava ir unikāla parādība uz Krievijas operas skatuves. Ar balsi, kas ir gaiša un tieša, emocionāla un kaislīga, viņa izpilda vadošās sieviešu partijas plašā slavenu operu repertuārā un ir iekarojusi nozīmīgāko pasaules opernamu skatuves. Viņa ir arī apdāvināta aktrise, kas paplašina iestudējumu režisoru ieskatu ar savu dziļo un intuitīvo tēla izpratni," uzsvēra rīkotāji.

Liepājas Starptautiskais zvaigžņu festivāls no 2022. gada 4. līdz 12. martam norisināsies jau 30. reizi. Liepājas Simfoniskā orķestra rīkotie svētki piecos koncertos pulcēs izcilus dažādu žanru mūziķus un piedāvās jaunu skaņdarbu pirmatskaņojumus. Festivālā uzstāsies tādi Latvijā un ārpus valsts robežām pazīstami solisti kā ērģelniece Iveta Apkalna, pianisti Reinis Zariņš un Aleksandrs Meļņikovs, flautiste Dita Krenberga, vijolniece Baiba Skride, kā arī stīgu kvartets no Lielbritānijas “Albion Quartet”. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti