Liepājas simfoniskajam orķestrim būs savs skaņas vadmotīvs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Liepājas simfoniskais orķestris kā savu skanisko vadmotīvu turpmāk izmantos fragmentu no grupas "Instrumenti" kompozīcijas "Medicine". Šo motīvu izmantos arī kā zvana signāls pirms orķestra koncertiem un pirmoreiz tas izskanēs Liepājas jaunās koncertzāles "Lielais dzintars" Lielās zāles atklāšanas koncertos piektdien, 6.novembrī, un sestdien, 7.novembrī.

"Mēs saņēmām dziesmas autora Reiņa Sējāna laipnu atļauju izmantot šo motīvu, savukārt diriģents Jēkabs Ozoliņš tam izveidojis meistarīgu instrumentāciju. Tā būs mūsu orķestra skaņas zīme pirms koncertiem arī citās koncertzālēs," stāsta Liepājas simfoniskā orķestra valdes loceklis Uldis Lipskis.

Viņš arī atgādina, ka Liepājas simfoniskais orķestris allaž izcēlies ar spēju kvalitatīvi iekļauties ritmiskās mūzikas projektos. "Orķestrim bijuši brīnišķīgi sadarbības projekti ar Raimondu Paulu, grupām "Līvi", "Turaidas roze", "Autobuss debesīs", "Melo M" un citiem māksliniekiem. Turklāt jau pavisam drīz orķestris dosies pirmajā turnejā kopā ar leģendāro grupu "Remix" pa visām Latvijā no jauna uzbūvētajām koncertzālēm. Nākotnē plānojam sadarboties ar grupu "Instrumenti"," norāda Lipskis.

Kā vēstīts, koncertzāles "Lielais dzintars" Lielās zāles atklāšanas koncerti notiks 6. un 7.novembrī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti