Liepājā 18. novembra svētku koncertā savīsies varonība, rūpes, vējš un zvaigznes

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Atzīmējot Latvijas Republikas proklamēšanas 101. gadadienu, 18. novembrī pulksten 17.00 pie koncertzāles “Lielais dzintars” norisināsies īpašs svētku koncerts, kurā simboliski drosme un varonība savīsies kopā ar mīlestību un pašaizliedzību, paziņojumā medijiem informē Liepājas pilsētas Kultūras pārvaldes pārstāvji.

Pasākuma programmā solisti iemiesos un izdzīvos visos laikos tik zīmīgās sabiedrības lomas. Tiks uzsvērta vīrieša – tēva, dēla, kareivja nozīme, kas simbolizē drosmi, varonību un izturību, savukārt sieviete kā māte, meita, māsa – tiks atrādīta kā rūpes, mīlestība un pašaizliedzība.

Koncerta koncepcijā īpašu lomu ieņems Liepājai tik raksturīgā dabas stihija – vējš, kas būs kā vienojošais pasākuma elements. Organizatori norāda – vēja daudzpusīgā daba iemanto visdažādākās īpašības - gan spēku, gan maigumu, tas var būt mierinošs un glāstošs, tas var postīt un graut, un tas var arī pamodināt, sapurināt un parādīt ceļu.

Vējš kā ziņnesis aiznesīs Latvijas tautas kopīgo stāstu no zemes un Liepājas līdz zvaigznēm. Koncerts noslēgsies ar iespaidīgu svētku uguņošanu.

Liepājniekiem un pilsētas viesiem uzstāsies solisti Aija Vītoliņa, Ralfs Eilands un pavadošās grupas mūziķi – taustiņinstrumentālists Kristaps Vanadziņš, trompetists Kristians Kalva, saksofonists Edgars Beļickis, ģitārists Mārcis Vasiļevskis, basģitārists Deniss Djakons un bundzinieks Rūdolfs Dankfelds.

Pasākumu vadīs aktieri Ērika Eglija un Gints Grāvelis. Koncerta muzikālais producents Edgars Beļickis.

Domājot par iespējām dažādām sabiedrības grupām baudīt svētku koncertu, pirmo reizi publiskā pasākumā Liepājā tiks nodrošināts surdotulkojums, 

sniedzot iespēju arī vājdzirdīgiem un nedzirdīgiem apmeklētājiem pilnvērtīgāk baudīt valsts svētkus. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti