Kultūra

DDT tapusi izrāde ar Konstantīna Raudives "mirušo balsu ierakstiem"

Kultūra

Dejotāji pieļauj iespējamo deju lieluzveduma papildkoncertu

Profesionāļi un jaunieši veido simtgades lielkoncertu "Liepāja izAicina"

Lielkoncerts Liepājā - radoši jaunieši uz skatuves un starp organizatoriem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Vairāk nekā 500 dalībnieku iesaistījušies simtgades lielkoncertā „Liepāja izAicina”, kas Liepājā notiks 16. un 17. martā. Koncerta tapšanā piedalījušies gan profesionāļi, gan jaunieši. Gan vieniem, gan otriem tā bijusi jauna un interesanta pieredze.

Divus vakarus pēc kārtas Liepājā satiksies talantīgi un radoši jaunieši no visas Latvijas, kā arī zināmi solisti, mūziķi, dejotāji, ielu vingrotāji un citi. Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolā vakarpusē notiek pūtēju orķestra mēģinājums. Tur satiktās Ketija un Marija cītīgi gatavojas lielkoncertam. Emocijas skolas zālē sit augstu vilni:

„Viss notiek darba procesā, gatavojamies, pēdējās dienās ļoti saspringti. Tagad ir daudz darba gan pa dienu, gan vakarā. Jā, mēs ar kustībām izdekorējam orķestri.”

Iedvesmots ir arī lielkoncerta režisors Intars Rešetins. Viņš pauž gandarījumu par uzticēto iespēju – strādāt kopā ar talantīgiem un radošiem jauniešiem no visas Latvijas,

turklāt laikā, kad pilsēta svin dzimšanas dienu un gaidām Latvijas simtgadi:

„Tas ir liels izaicinājums arī man. Ne tikai Liepāja izaicina. Šis Liepājas vēriens liek strādāt plecu pie pleca ar jauniešiem. Mums vajadzēja ar radošo komandu izgudrot mērci, kurā to visu veidot.”

Būs jaudīgi un jēgpilni, saka Intars Rešetins. „Liepāja izAicina” ir vienīgais valsts simtgadei veltītais populārās mūzikas notikums, kas pulcēs vairāk nekā 500 jauniešus. Pasākuma dramaturģe Rasa Bugavičute-Pēce uzskata, ka šī lielkoncerta lielākais pienesums un idejas veiksme ir jauniešu iesaistīšana pasākuma organizēšanā:

„Jaunieši var redzēt, kā viss notiek virtuvē, ir klāt radošajā procesā. Strādājot kopā ar jauniešiem un runājot par to, kas viņus uzrunā, sapratu, ka izveidojusies jau gadu atšķirība.

Mums bija svarīgi saprast, kas interesē pašus jauniešu un kas viņus spēj aizraut.”

Viena no režijas grupas dalībniecēm ir Rūta Elizabete Meiere, kurai patīk pasākumu organizēšana, tāpēc arī labprāt iesaistījusies. Tā būšot ''ļoti vērtīga pieredze, kas noderēs nākotnē.” Organizēšanā iesaistījās arī liepājniece Diāna Rudakova. Viņa darbojas reklāmas un komunikācijas grupā.

Ceru, ka tas nebūs vienīgais šāds pasākums un līdzīga pieredze turpināsies, saka dramaturģe Rasa Bugavičute-Pēce. Ideja par to, ka Liepāja izaicina, caurvij visu koncertu:

„Priekšnesumi ir asprātīgi, parādot Liepājas stiprās puses, arī ciemiņi varēs parādīt savas stiprās pusēs. Lai nezaudētu jaunības maksimālismu, mēs apliecināsim, ka visi visu varam. Latvijā ir viens varens spēks. Tikai uz priekšu!

Liepāja dzimšanas dienas priekšvakarā tiešām gan izaicinās, gan aicinās pie sevi ciemos. Gaidāms, ka abus koncertus, kas norisināsies Liepājas Olimpiskajā centrā, varētu apmeklēt vairāki tūkstoši skatītāju un klausītāju no visas Latvijas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti