Latvijas Radio studijā muzicēs Spīķeru kvartets; klausītāji aicināti pieteikties

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

12. martā plkst. 18.00 Latvijas Radio I studijā, Latvijas Radio 3 "Klasika" un Replay.lv tiešraidē uz kamermūzikas koncertu aicina Spīķeru kvartets. Koncertu ir iespēja apmeklēt klātienē, iepriekš piesakoties.

"Spīķeru kvartets" ir savienība mūzikā, kas neierasti saticīgi un radoši kopā muzicē kopš 2011. gada. Tajā spēlē Valsts kamerorķestra "Sinfonietta Rīga" koncertmeistare Marta Spārniņa, viņas vietnieks Anti Kortelainens, orķestra altu grupas mūziķe Ineta Abakuka un Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra čellu grupas koncertmeistare Ieva Upatniece.

Kvarteta nosaukums patapināts no tā galvenās mītnes – Spīķeru koncertzāles. Apvienības repertuārs ir daudzveidīgs un aptver laika posmu no Vīnes klasikas pērlēm līdz mūsdienu partitūrām. Īpašu vietu tajā ieņem latviešu komponistu stīgu kvarteti.

Izdevniecība "Wergo" klajā laidusi Spīķeru kvarteta ieskaņotus visus Pētera Vaska stīgu kvartetus. Albumu ar Pirmo, Trešo un Ceturto stīgu kvartetu laikraksts "Forbes" 2018. gada februārī pasludinājis par mēneša albumu.

Savā kompānijā kvartets labprāt uzņem arī citus mūziķus gan kopīgai saspēlei, gan ārpus mūzikas aktivitātēm. Sadarbībai koncertā Latvijas Radio I studijā Spīķeru kvartets uzaicinājis pianistu, pieredzējušu kamermūziķi, klavierspēles nodaļas vadītāju Rīgas 3. mūzikas skolā un skolotāju Emīla Dārziņa mūzikas vidusskolā Rūdolfu Vanku.

12.marta koncerta programmā būs izcilā somu skaņraža Einojuhani Rautavāras (1928-2016) jauneklīgas enerģijas pilnais Pirmais stīgu kvartets (1952) un Andra Dzenīša (1978) Trešais stīgu kvartets "Introversija un atvadas" (2014, Pētera Vaska fonda pasūtinājums).

Programmu vainagos 20. gadsimta klasika – Dmitrija Šostakoviča (1906-1975) Klavieru kvintets solminorā op. 57 (1940).

Lai baudītu koncertu klātienē, jāzvana pa tālruni 67206647 (darbdienās) vai jāsūta e-pasts: [email protected] (vietu skaits ierobežots). Ierašanās Latvijas Radio (Doma laukumā 8) 12. martā no plkst. 17.30, uzrādot personu apliecinošu dokumentu. Ieeja koncertā – bez maksas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti