Rīta Panorāma

Intervija ar Uldi Auguli

Rīta Panorāma

Tiltu saremontēja, gājēju ietvi demontēja.

Latvijas Radio Bigbendam 50!

Latvijas Radio bigbends savā 50 gadu jubilejā aizvien jauneklīgs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Latvijas Radio bigbends piektdien, 4.novembrī, Rīgas Kongresu namā atzīmēs savu 50.dibināšanas gadadienu. Lai arī 50 gadi ir nobriedis vecums, bigbends aizvien ir jauneklīgs savās muzikālajās izpausmēs, Latvijas Televīzijas raidījumā „Rīta Panorāma” uzsver orķestra ārzemju draugi, kas arī piedalīsies jubilejas koncertā.

„Skaitlim 50 bigbends nevarēja paiet garām, tāpēc esam sarīkojuši skaistu koncertu ar mūsu viesiem,” stāsta Latvijas Radio bigbenda direktors Māris Briežkalns. Koncertā uzstāsies arī amerikāņu vokāliste Čaina Mozes, amerikāņu vokālists un ģitārists Alans Hariss un zviedru trompetists Lase Lindgrens.

60.gados radītais kolektīvs - tolaik Latvijas PSR Televīzijas un Radio estrādes orķestris - ar Maestro Raimonda Paula svētību jaunā kvalitātē atdzima 2012.gadā. Briežkalns atzīst, ka pēdējie četri gadi orķestra pastāvēšanas laikā bijuši visintensīvākie: „Ja mēs paskatāmies, ar ko esam spēlējuši un uzstājušies, tad mums ir gana iespaidīgs portfolio.”

„Bigbendam ir jābūt ļoti universālam, jāspēj pielāgoties jebkurai situācijai, izaicinājumam un skanējumam.

To mēs arī cenšamies darīt – parādīt pēc iespējas vairāk,” norāda Latvijas Radio bigbenda muzikālais vadītājs, saksofonists Kārlis Vanags.

Vokālists un ģitārists Hariss uzskata, ka bigbends aizvien ir jauns un svaigs. Viņš kopā ar orķestri ir uzstājies pirms vairākiem gadiem.

„Mums bija lielisks šovs! Es mīlu šos mūziķus. Arī publika bija lieliska. Ceru, ka šoreiz arī mums viss izdosies,” stāsta Hariss.

Arī zviedru trompetists Lase Lindgrens piekrīt, ka orķestris aizvien ir jauneklīgs savās muzikālajās izpausmēs: „Es mīlu šo grupu. Viņi dara ļoti labu darbu, un esmu ļoti priecīgs būt šeit!”

Koncerta pirmajā daļā būs retrospekcija par Latvijas Radio bigbenda labākajiem jaunlaiku projektiem - latviešu tautas dziesmas Džeimsa Morisona apdarē un Latvijas Radio bigbenda mūziķu oriģinālkompozīcijas no programmas “Latviešu džeza svīta”, kā arī skaņdarbi no bigbenda patrona Maestro Raimonda Paula jaunākās koncertprogrammas “Depresija”, kas ir komponista un latviešu kulta grupas “Odis” mūzika 1990.gada kinofilmai ar tādu pašu nosaukumu – “Depresija”.

Koncerta otrajā daļā uz skatuves kāps ārzemju draugi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti