Latvijas piecpadsmitgadīgais vijolnieks Bulajevs uzvar starptautiskā konkursā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Daniils Bulajevs uzvarējis starptautiskajā Šēntāles vijolnieku konkursā Vācijā, ziņo starptautiskais klasiskās mūzikas ziņu portāls “The Violin Channel”. Konkursa rezultāti izziņoti svētdien, 1. septembrī. Balvu Latvijas piecpadsmitgadīgais un par brīnumbērnu dēvētais vijolnieks ieguvis vecuma grupā no 15 līdz 17 gadiem.

Daniils Bulajevs plaši pazīstams kļuva jau deviņu gadu vecumā, kad uzvarēja Ineses Galantes talantu konkursā, pēc tam plūcis laurus vēl citos konkursos un ieguvis Kultūras ministrijas apbalvojumu par nozīmīgiem sasniegumiem starptautiskos konkursos, izstādes un skatēs mākslu nozarēs.

Bulajeva muzikālo talantu klausītāji iepazinuši solo koncertos dažādos festivālos un Latvijas Nacionālajā operā, kā arī 2018. gada Jūrmalas festivāla atklāšanas koncertā "Dzimuši Latvijā", kas tika atzīts par gada labāko koncertu un ieguva Lielo mūzikas balvu.

informē organizatori, konkurss notiek jau astoņpadsmito reizi un tā mērķis ir agrā vecumā atklāt talantīgus mūziķus, veicināt viņu izaugsmi, piedāvāt starptautisku pieredzi un sadarbību.

Savulaik šajā prestižajā konkursā uzvaras laurus plūkušas arī mūsu vijolnieces Baiba Skride un Laura Zariņa.

 

 

 

 

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti