Latvijas Mūzikas akadēmijas simfoniskais orķestris sāks jauno koncertsezonu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Oktobra sākumā ar koncertiem Madonā un Rīgā pazīstamā vācu diriģenta Luca Kēlera vadībā Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) simfoniskais orķestris sāks savu jauno koncertsezonu.

Kā norāda JVLMA pārstāvji, koncerta programma solās būt visnotaļ interesanta un uzrunājoša gan mūzikas pazinējiem, gan tiem, kuri vēl tikai nolēmuši sākt klausīties akadēmisko mūziku.

Koncertos, kas notiks 2.oktobrī Madonā un 3.oktobrī Rīgā, JVLMA, pasaulslavenā vācu diriģenta interpretācijā izskanēs trīs dažādi simfoniskās mūzikas opusi - Johannesa Brāmsa Variācijas par Jozefa Haidna tēmu op. 56a, Jozefa Haidna Koncerts čellam ar orķestri Do mažorā un Roberta Šūmaņa Ceturtā simfonija re minorā op. 120 (1853.gada redakcija).

Kopā ar orķestri, izturējušas īpašu konkursu, muzicēs divas jaunās čellistes. Koncertā Madonā uzstāsies soliste Dārta Svētiņa, bet Rīgas publikai būs iespēja novērtēt vairāku konkursu laureātes Magdalēnas Ceples čella spēli.

Vācu diriģents Lucs Kēlers ir augsti novērtēts un pieprasīts mākslinieks. Vairāk nekā 25 gadus viņš ir bijis Eiropas Savienības Jauniešu orķestra direktors, Berlīnes Mākslu universitātes profesors, Londonas Karaliskās mūzikas akadēmijas galvenais viesdiriģents un goda biedrs, goda diriģents Karaliskās Skotijas mūzikas un teātra akadēmijā Glāzgovā, Minhenes starptautiskā mūzikas konkursa valdes priekšsēdētājs, Vācijas Mūzikas padomes goda loceklis un Hannoveres mūzikas un teātra universitātes profesors, tajā skaitā pirmais viceprezidents.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti