Kultūras ziņas

Gacho īsteno mūziķa sapni

Kultūras ziņas

Tapusi filmas "Ilgais ceļš kāpās" arheoloģija

Britu džeza zvaigzne Entonijs Strongs

Latvijā pirmoreiz viesojas britu džeza zvaigzne Entonijs Strongs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Pārpildītā koncertā Rīgas Kongresu namā vakar kopā ar Latvijas Radio bigbendu uzstājās britu džeza zvaigzne –  dziedātājs, džeza pianists, komponists un aranžētājs Entonijs Strongs. Viņi  sniedza uzlādējošu džeza mūzikas koncertu festivāla “Eiropas Ziemassvētki” ietvaros. Ceturtdien koncerts skanēs Daugavpilī, piektdien Liepājā, bet sestdien Rēzeknē.  

Par džeza superzvaigzni Entoniju Strongu nodēvējuši  Lielbritānijas mediji. Talantīgais un enerģiskais dziedātājs un pianists uzstājies prestižākajos mūzikas festivālos un koncertzālēs vairāk nekā 25 pasaules valstīs. Koncertā Rīgas Kongresu namā viņam izdevās brīnišķīga saspēle ar pasaulē augsti novērtēto Latvijas Radio bigbendu.

“Manuprāt, Latvijas Radio bigbends ir viens no vadošajiem Eiropā un arī pasaulē.

Un tajā jūtams ģimeniskums. Ikviens ir jauks un draudzīgs, nav nekādas sāncensības. Tā ir laba izjūta, kas ir svarīgi, kad vēlies radīt mūziku,” uzskata Entonijs Strongs.  

“Mūziķiem pēc pirmā koncerta bija divi vārdi: baigi jāmauc! Bet īstenībā mūzika ir ļoti vienkārša, pati mūzika, uzrakstīts supergaršīgi, bet tehniski sarežģīti! Ja grib dzirdēt bigbendu, kurš spēlē uz tādu maksimumu… Līdz ar to pēc koncerta ir tāda sajūta, ka maratons noskriets, bet ļoti forši, čalis ar tādu enerģiju un smaidu visu laiku!” sajūtās par koncertu dalās trombonists Uldis Ziediņš.

Latvijas Radio bigbenda direktors Māris Briežkalns stāsta, ka ar Entoniju Strongu iepazinušies jau pirms trim gadiem, kad Strongs vērtējis jaunos talantus “Riga Jazz Stage”. 

“Protams, man viņš iepatikās ar savu enerģiju un profesionalitāti, viņš ir ne tikai brīnišķīgs pianists, dziedātājs, viņš ir aranžētājs un komponists; šeit sakrita tas, ka viņam ļoti patīk strādāt kopā ar bigbendu, viņam ir lieliski aranžējumi,” uzskata Briežkalns. 

Sajūsmu par koncertu pauž arī skatītāji, kuri akcentē, ka tas bijis pasaules līmeņa, un īpaši uzsver dziedātāja neizsīkstošo enerģiju. Par skatītāju sajūsmu liecināja arī rinda pēc autogrāfiem un gandrīz izpārdotas biļetes uz nākamajiem koncertiem Latgalē un Liepājā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti