Kultūras ziņas

Latvijas mūziķi saņem Grammy balvu

Kultūras ziņas

Atsauksmes pēc Hermaņa "Vēlajiem kaimiņiem"

"Latvian Voices" izdos albumu Vācijā

«Latvian Voices » izdos albumu Vācijā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Jau otro nedēļu ierakstu studijā Rīgā strādā latviešu a capella grupa „Latvian Voices” kopā ar bavāriešu tāda paša stila dziedātājiem, grupu „Viva Voce”. Top jauns ziemas mūzikas albums. To izdos pasaules ietekmīgākā ierakstu kompānija „Universal Music Group”. Lai veiktu šo ierakstu, septiņas latviešu dziedātājas uzmeklējis pasaules slavens producents.

Septiņu latviešu meiteņu un piecu Bavāriešu puišu balsis apvienosies vienā albumā, tā tapšanu vadīs Vācijā slavens producents Rolfs Zukovskis. Komponists, dziedātājs un producents vienā personā ierakstījis desmitiem albumu, kas pārdoti miljonos kopiju.

„Viņu varētu salīdzināt ar  Raimondu Paulu, viņam ir gadu desmitiem liela pieredze, producējot albumus. Un pateicoties viņam, mēs piedzīvojam profesionālu attieksmi, kādu mēs līdz šim nebijām baudījušas,” stāsta  grupas „Latvian Voices” dziedātāja Zane Stafecka.

Mēs ierakstām ziemas dziesmu albumu piecās valodās: latviešu, vācu, poļu, zviedru un angļu. Es domāju, klausītājiem būs grūti noticēt, ka visa šī mūzika ir tikai balss radīta. Dziedātāji ir tik meistarīgi, ka izklausās, ka viņus pavada orķestris,” par sadarbību priecājas ”Universal Music Group” producents Rolfs  Zukovskis.

Abas grupas - gan „Latvian Voices”, gan „Viva Voce” bieži uzstājas ārpus savas dzimtenes, tāpēc  slavenais producents prognozē -  albums iekaros ne tikai Vācijas un Šveices mūzikas tirgu. Par to pārliecināts arī grupas „Viva Voce” dziedātājs Mateušs Putavons:

„Mēs esam Bavārijā labi zināma a capella šovgrupa. Uz skatuves kustamies un izspēlējam muzikālus jokus. Izjūtas par šo produktu pagaidām ir daudzsološas. Es domāju, Vācijā tas būs ļoti pieprasīts.”

12 balsīs ierakstītais Ziemassvētku dziesmu albums piecās valodās ar „Universal Music Group” gādību pie klausītājiem nonāks nākamā gada novembrī.


 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti