Rīta Panorāma

Intervija ar veselības ministri Andu Čakšu

Rīta Panorāma

Vai taps pasaules rekords?

Intervija ar Daumantu Kalniņu un Kasparu Zemīti

Koncertprogramma «Kamēr vien gliemeži skrien» izdota dubultalbumā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Mūzikas nams ''Daile'' izdevis koncertprogrammas "Kamēr vien gliemeži skrien" dubultalbumu, kurā Imanta Kalniņa dziesmas atskaņo Daumants Kalniņš un Kaspars Zemītis. Mūzikas albuma formāts ir apjomīgs - tajā ir divi CD un publicēti visu dziesmu dzejas teksti, turklāt iekļautas arī Imanta Kalniņa ierunātās esejiskās pārdomas.

Šī gada maijā notika koncertprogrammas "Kamēr vien gliemeži skrien" pirmatskaņojums, tagad dziesmas iekļautas dubultalbumā.

Zemītis atzīst, ka pavasarī, kad mūziķi pieķērās šai idejai, viņi necerēja, ka viss tik veiksmīgi ritēs uz priekšu: „Mums ir liels pārsteigums, ka šo darbu izdevās izdarīt, un arī tas bija pārsteigums, ka darbam pieķērāmies un šo materiālu ierakstījām, un sapratām, ka viss neieies vienā albumā.”

Albumā iekļautās Imanta Kalniņa ierunātās esejiskās pārdomas režisore Māra Ķimele bija iecerējusi kā komponista jautājumus klausītājiem, kas ir pārdomu pilni un domāt rosinoši, tomēr ne uz visiem jautājumiem iespējams atbildēt.

Koncertā vēl bez Daumanta Kalniņa vokāla un Zemīša ģitārpsēles skan klavieres un oboja: „Ir brīži, kad zāle ar skaņu ir piepildīta tā, ka vairāk tur neieiet,” nosmej Zemītis.

Koncertu „Kamēr vien gliemeži skrien” pie klausītājiem atgriezīsies 2017.gadā, tomēr mūziķiem ir prieks, ka cilvēkiem ir liela interese un koncerti ir labi apmeklēti.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti