Rīta Panorāma

Telefonintervija ar Inu Strazdiņu

Rīta Panorāma

Armija bez orķestra nav iedomājama

Blūza dvēsele Jūdžins Hideaway Bridžess un grupa Keksi Liepājā

«Keksi» kopā ar blūza un solmūzikas zvaigzni Jūdžinu «Hideaway» Bridžesu uzstāsies Liepājā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

6. jūlijā pašmāju rokenrola grupa “Keksi” kopā ar blūza un solmūzikas zvaigzni Jūdžinu “Hideaway” Bridžesu (Eugene "Hideaway" Bridges) uzstāsies Liepājā. “Lielajā dzintarā” skanēs Bridžesa oriģinālmūzika, kā arī uzlādējoši un aizkustinoši blūza un soulmūzikas pasaules hiti.

Jūdžins “Hideaway” Bridžess ir amerikāņu blūza un soulmūzikas dziedātājs, dziesmu autors un ģitārists, kurš ar panākumiem izdevis septiņus mūzikas albumus un uzstājies visā pasaulē. Pasaules slavu Bridžess iemantoja, uzstājoties kopā ar leģendārajiem amerikāņu blūzmeņiem B.B.King un Big Joe Turner.

Bridžess ieguvis deviņas ASV Blūza mūzikas balvas nominācijas, apbalvojumu kā gada soulmūzikas un blūza mākslinieks, saņēmis apbalvojumu par gada labāko mūzikas albumu un daudzas citas prestižas balvas.

Pirmo reizi Latvijā Jūdžins "Hideaway" Bridžess viesojies pirms 12 gadiem, uzstājoties "Bites blūdza klubā", intervijā "Latvijas Televīzijas" raidījumā "Rīta Panorāma" atminas mūziķis, taču Liepājā uzstāsies pirmo reizi.

Bridžess uzsver, ka viņš nav vienkārši blūzmenis, bet ir mākslinieks, kurš māca cilvēkiem, ka blūzs ir vairāk nekā veca cilvēka sūdzēšanās no skatuves (kā kantrī mūzikā). "Blūzs ir tava balss, kas palīdz izpaust dvēseli," saka Bridžess.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti